Blogs oud-leerlingen

Hoe gaat het nu met ... ?

Je hebt je diploma gehaald, en dan? Ga je studeren en welke opleiding kies je dan? Of kies je voor een tussenjaar? Onze oud-leerlingen gingen je voor en vertellen je graag welke keuzes zij gemaakt hebben en hoe het nu met hen gaat. Vind je het ook leuk om jouw ervaringen na het Griftland met ons te delen? Stuur dan een korte tekst met foto naar het decanaat via f.verwoerd@griftland.nl en laat ons weten welke studie je gekozen hebt en wat je mee- of tegengevallen is.

Blogs oud-leerlingen 33
Kunst en Cultuur

De wereld leren begrijpen door de lens van het verleden

Rick (vwo, 2021) – In 2021 heb ik mijn vwo-diploma gehaald hier op het Griftland College. Daarna ben ik History gaan studeren aan de Universiteit Utrecht, waar ik nu in mijn tweede jaar zit. De ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 34
Onderwijs en opvoeding

Naast leerkracht word je opgeleid tot ontwerper, onderzoeker en adviseur

Kyra (vwo, 2020) – Mijn naam is Kyra en ik doe de ALPO in Utrecht. ALPO staat voor Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs. Deze opleiding is een universitaire PABO, een hele leuke uitdaging na het vwo! ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 35
Techniek

Je leert echt ‘engineer’ te zijn en dit medisch toe te passen

Maartje (vwo, 2020) – Hoi Griftlanders! Ik ben Maartje, 21 jaar en ik ben in 2020 geslaagd voor mijn vwo op het Griftland. Hoewel in het jaarboek nog steeds staat dat ik Klinische Technologie in ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 36
Kunst en Cultuur

Wie is de ander en wie ben je zelf eigenlijk?

Merel (vwo, 2019) – Hoe verhoud jij je tot de ander? Wie is die ander? En wie ben je zelf eigenlijk? Een aantal stevige vragen om de bachelor Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek in ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 37
Taal en communicatie

Als je graag ontwerpt, tekent en praktisch bezig bent

Kaya (havo, 2021) – Ben jij graag creatief bezig? Wil je daar iets mee bereiken en leren wat de gedachtegang is achter bepaalde designkeuzes? Dan past Communication and Multimedia Design (CMD) op de Hogeschool Utrecht ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 38
Gezondheid

Medicijnen maken, begrijpen, toepassen en verbeteren

Stijn (vwo, 2019) – Het is al een tijdje geleden dat ik mijn eindexamen vwo gehaald heb, in 2019. Hierbij hoort na een lekker lange vakantie het starten van een studie. Met alle opties die ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 39
Kunst en Cultuur

Is het jouw droom om in de creatieve sector een baan te vinden, dan vind je die

Isabel (havo, 2020) – Hey JIJ! Wil jij de nieuwe Nederlandse Snelle worden? De nieuwe vlam op Videoland of misschien de nieuwe Daily Paper-ontwerper? Dan heb ik je wat te vertellen! Ik zal me even ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 40
Onderwijs en opvoeding

Je staat met allerlei mensen in contact en je leert naar jezelf te kijken

Thirza (havo, 2019) – Hey, ik ben Thirza en ben 20 jaar. Sinds 2021 volg ik de hbo-studie (Ecologische) Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht in Amersfoort, waar ik nu in het derde jaar zit. Dit ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 41
Kunst en Cultuur

Je werkt ontwerpen van begin tot eind helemaal uit

Finne (havo, 2020) – Ik zit nu in mijn derde jaar van het Saxion en doe de opleiding Interior Design and Styling aan de Jan des Bouvrie Academy. In totaal duurt de studie 4 jaar ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 42
Kunst en Cultuur

In drie jaar tijd ontwikkel je jezelf tot artiest en producer

Samuel (mavo, 2016) – Ik volg de opleiding Artiest Dance Producer aan de Herman Brood Academie. De opleiding duurt drie jaar waarin je jezelf helemaal ontwikkelt als artiest en producer. Dit is op muzikaal gebied, ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 43
Recht en Bestuur

Velen denken dat je allerlei wetten uit je hoofd moet kennen

Isa (vwo/vavo, 2020) – Ik ben Isa en ik zit momenteel in het derde jaar van de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Ik wist toen ik bijna van het Griftland College af ging nog ...
Lees verder →
Blogs oud-leerlingen 44
Interdisciplinair

Wereldwijde uitdagingen aanpakken door middel van lokale oplossingen

Marjolein (vwo, 2021) – In 2021 ben ik geslaagd voor het vwo op het Grifland College in Soest. Daarna ben ik Global Responsibility & Leadership (GRL) aan het University College Fryslân (UCF) gaan studeren. Hierover ...
Lees verder →