Onze school

Waar wij voor gaan

Ons dagelijks onderwijs wordt vormgegeven op basis van onze missie en visie. Waar richten we ons op en wat vinden wij belangrijk voor al onze leerlingen? En wat bieden wij jou, nu en straks? 

Klaar voor de toekomst

Wij dagen je uit om het maximale uit jezelf te halen en bereiden je zo goed als mogelijk voor op de toekomst. Naast het verwerven van kennis, werk je aan het ontwikkelen van vaardigheden om zelfstandig, kritisch en verantwoord de snel veranderende wereld in te gaan.

Leerling centraal

Persoonlijke aandacht voor iedere leerling vinden wij erg belangrijk. Wij kiezen voor Blended Learning: een mix van verschillende vormen van onderwijs, waarbij plaats is voor maatwerk; extra zorg voor de leerling die dat nodig heeft of extra uitdaging voor de leerling die het aankan. Wij streven ernaar het onderwijs zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw interesses en talenten, zodat je je ontwikkelt op een manier die bij jou past.

Inspirend en uitdagend onderwijs

Onze school biedt kwalitatief uitdagend onderwijs op mavo (vmbo-tl)-, havo- en vwo-niveau. We stimuleren je te blijven leren en je verder te ontwikkelen. We bieden een breed scala aan activiteiten om je talenten te ontdekken en verder uit te bouwen. Een kleine greep waar je voor zou kunnen kiezen bij ons op school: mavo XL, Griftland Business Class, vwo Xtra, vrijdagmiddagactiviteiten, sporttoernooien, muziektheater, het iTeam, Cambride Engels, het Eco-team en differentiatielessen als sterrenkunde, Spaans of muziek.

Leren van elkaar

Onze slogan is ‘Wij leren samen!’. Wij vinden het belangrijk dat je leert om samen te werken en ook te leren van elkaar. Ook onze docenten zijn zich continu aan het ontwikkelen door te leren van elkaar, maar ook door te kijken naar de behoeftes van de leerlingen bij ons op school.

Eigenaarschap en leerdoelen

Bij ons op school gaan we naast de kerndoelen en de eindtermen die de overheid voorschrijft steeds meer werken met leerdoelen; doelen die opgesteld worden door secties, docenten en leerlingen zelf. Door het werken met leerdoelen begrijp je beter wat je precies moet beheersen en kun je daardoor voor jezelf eenvoudiger bepalen of je een leerdoel behaald hebt. Het geeft veel meer inzicht in wat je moet kennen en kunnen en je wordt hierdoor verantwoordelijker voor je eigen leerproces.

Digitalisering

We bieden een ruime keuze aan ICT-vakken waar je ook examen in kunt doen. We werken met een Apple Ecosysteem; dat betekent dat je je eigen iPad hebt, elke docent een MacBook heeft, er in ieder lokaal een digibord is en er door de school diverse Apple TV’s hangen. Dankzij ICT kun je behalve door te leren uit een boek, ook werken met digitale lesmethodes. Hierdoor kun je vaker opdrachten op je eigen niveau maken en worden de lessen veel interactiever en dus ook uitdagender.

Duurzaamheid

Aan duurzaamheid hechten we veel belang. We hebben 690 zonnepanelen op het dak, doen aan afvalscheiding binnen de school en het Eco-team van het Griftland is actief met het verduurzamen van de school. Ook maken we  leerlingen en medewerkers bewust van het belang om samen te werken aan een leefbare wereld. Een wereld waar we zuinig op moeten zijn.

Warme sfeer

Onze school staat bekend om de warme sfeer. Wij hebben een enthousiaste groep mentoren en docenten die je goed begeleiden. Wij bieden een brede zorgstructuur, met zorg zowel aan de onder- als de bovenkant en proberen deze zorg zoveel mogelijk binnenshuis te leveren. We werken nauw samen met de basisscholen, zodat de overstap naar het voortgezet onderwijs voor basisschoolleerlingen zo soepel mogelijk verloopt. In het kader van thuis nabij-onderwijs proberen wij ons ook te richten op leerlingen met bijzondere behoeftes, zodat zij niet hoeven uit te wijken naar Hilversum of Amersfoort, maar gewoon in regio Baarn/Soest hun schoolloopbaan kunnen vervolgen. De Pilot Masterclass Tinkerspace is hier een mooi voorbeeld van.

Ons laatste nieuws

Scherm­afbeelding 2023-09-18 om 10.28.07

Uitnodiging Inspiratieavond – “Help, mijn kind zit de hele dag achter een scherm!

Uitnodiging Inspiratieavond SWV de Eem – dinsdag 3 oktober 2023 “Help, mijn kind zit de hele dag achter een scherm!” Gamen is de nummer 1 …

Scherm­afbeelding 2023-08-30 om 10.46.27

Telefoon in kluisje

Vanaf 1 januari 2024 worden mobiele telefoons landelijk verboden in de klas. Het Griftland College kiest ervoor om met de start van het schooljaar 23-24 …

welcome-back-to-school-poster-vector-16377073

Introductierooster

De zomervakantie is bijna voorbij. We kijken ernaar uit iedereen weer op school te zien en verwelkomen alle nieuwe leerlingen. Het nieuwe schooljaar starten we …