Ons onderwijs

Sporten op het Griftland

Het Griftland College heeft uitgebreide sportmogelijkheden. Naast vier gymzalen beschikken wij over een groot sportveld naast de school. Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen aan alle activiteiten mee kunnen doen en dat iedereen lekker kan bewegen. We hebben dan ook geen aparte sportklassen. Bij ons sport je zoveel als mogelijk en op je eigen niveau.

SportToCo’s

Naast sportdagen organiseren wij sportToCo’s. In de brugklas spelen we zes toernooien en in klas 2 spelen we vier toernooien. Iedereen doet mee aan minimaal een toernooi. Zo spelen we elk toernooi met een andere samenstelling van teams en speel je tegen andere klassen. Voor elk toernooi zijn er punten te verdienen en aan het einde van het toernooi heeft de klas met de meeste punten gewonnen en verdient een sportieve prijs. De sporten die we spelen zijn voetbal, volleybal, unihockey, tafeltennis, badminton, korfbal en basketbal.

Watersportweekend

In klas 2 kun je mee op watersportweekend. Hier leer je in drie dagen (de beginselen) van het varen in een valk, het varen in een laserpico en windsurfen. 

Schoolrecordpogingen

Jaarlijks kunnen leerlingen van onze school een recordpoging doen voor een betreffend onderdeel. Deelname is voor leerlingen uit alle leerjaren. Hierbij organiseert de sectie LO recordpogingen die zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Keuzeprogramma tweede fase (bovenbouw)

De leerlingen van klas 4, 5 en 6 stellen hun eigen sportprogramma voor een heel jaar samen. Elke drie weken heb je zo de mogelijkheid tot het beoefenen van een sport naar keuze. Een greep uit de sporten waaruit je kunt kiezen is: bootcamp, fitness, body pump, klimmen, crossfit, body balance, golf, vechtsporten, zumba, spinning, zwemmen, softbal, dans, turnen, tennis, frisbee en rugby. 

Sportraad

De sportraad bestaat uit een groep enthou­siaste leerlingen, die in samenwerking met een aantal docenten lichamelijke opvoeding, verantwoordelijk zijn voor het organiseren van alle sportactiviteiten binnen het Griftland College. Zo geven zij ondersteuning bij het organiseren van onder andere de sponsorloop, de sportdagen en alle toernooien, zowel voor de onderbouw als de bovenbouw.

Pauzesport

Op het Griftland College is er de mogelijkheid om in periode 1 en 4 in de tweede pauze lekker naar buiten te gaan en op het sportveld te sporten. Hiervoor is altijd een docent Lichamelijke Opvoeding aanwezig met de nodige materialen. Als je een bal meeneemt van huis kun je ook in de eerste pauze het veld op om bijvoorbeeld te voetballen.

Ons laatste nieuws

iddink

Informatie over cyberaanval bij Iddink Learning Materials BV

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Hierover heeft Iddink ons na de aanval geïnformeerd. Iddink is tot vorig ...
iteam

I-Team in de prijzen met ’troostbeer Max’

Het I-Team heeft met ’troostbeer Max’ in de categorie ‘Haalbaarheid’ de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van de Raspberry Pi competitie 2024. In de ...
middelbare-scholieren-beginnen-aan-examens32972793

Inschrijven externe examentrainingen 5H en 6V

In de periodes van 29 t/m 30 april en van 1 t/m 2 mei organiseert Erasmus Education eindexamentrainingen voor de leerlingen van 5 havo en ...