Ons onderwijs

Sporten op het Griftland

Het Griftland College heeft uitgebreide sportmogelijkheden. Naast vier gymzalen beschikken wij over een groot sportveld naast de school. Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen aan alle activiteiten mee kunnen doen en dat iedereen lekker kan bewegen. We hebben dan ook geen aparte sportklassen. Bij ons sport je zoveel als mogelijk en op je eigen niveau.

SportToCo’s

Naast sportdagen organiseren wij sportToCo’s. In de brugklas spelen we zes toernooien en in klas 2 spelen we vier toernooien. Iedereen doet mee aan minimaal een toernooi. Zo spelen we elk toernooi met een andere samenstelling van teams en speel je tegen andere klassen. Voor elk toernooi zijn er punten te verdienen en aan het einde van het toernooi heeft de klas met de meeste punten gewonnen en verdient een sportieve prijs. De sporten die we spelen zijn voetbal, volleybal, unihockey, tafeltennis, badminton, korfbal en basketbal.

Winter- en watersportweekend

In klas 2 kun je mee op watersportweekend. Hier leer je in drie dagen (de beginselen) van het varen in een valk, het varen in een laserpico en windsurfen. In de derde (havo/vwo) of vierde (mavo) klas kun je ervoor kiezen om mee te gaan op wintersport naar Oostenrijk. Onder begeleiding van ervaren instructeurs krijg je drie dagen ski- of snowboardles.

Schoolrecordpogingen

Jaarlijks kunnen leerlingen van onze school een recordpoging doen voor een betreffend onderdeel. Deelname is voor leerlingen uit alle leerjaren. Hierbij organiseert de sectie LO recordpogingen die zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Keuzeprogramma tweede fase (bovenbouw)

De leerlingen van klas 4, 5 en 6 stellen hun eigen sportprogramma voor een heel jaar samen. Elke drie weken heb je zo de mogelijkheid tot het beoefenen van een sport naar keuze. Een greep uit de sporten waaruit je kunt kiezen is: bootcamp, fitness, body pump, klimmen, crossfit, body balance, golf, vechtsporten, zumba, spinning, zwemmen, softbal, dans, turnen, tennis, frisbee en rugby. 

Sportraad

De sportraad bestaat uit een groep enthou­siaste leerlingen, die in samenwerking met een aantal docenten lichamelijke opvoeding, verantwoordelijk zijn voor het organiseren van alle sportactiviteiten binnen het Griftland College. Zo geven zij ondersteuning bij het organiseren van onder andere de sponsorloop, de sportdagen en alle toernooien, zowel voor de onderbouw als de bovenbouw.

Pauzesport

Op het Griftland College is er de mogelijkheid om in periode 1 en 4 in de tweede pauze lekker naar buiten te gaan en op het sportveld te sporten. Hiervoor is altijd een docent Lichamelijke Opvoeding aanwezig met de nodige materialen. Als je een bal meeneemt van huis kun je ook in de eerste pauze het veld op om bijvoorbeeld te voetballen.

Ons laatste nieuws

_MP_9977

Dinsdag 29 november 45-minuten rooster!

Dinsdag 29 november hele dag 45-minutenrooster! Let op: als je het eerste (of eerste en tweede) uur vrij bent, beginnen je lessen dus eerder dan …

Schermafbeelding 2022-11-22 om 08.49.21

Kersttheater 22 december 2022 – kom je ook?

  De nieuwe kersttheaterproductie van, voor en door leerlingen van het Griftland College laat je zien dat het misschien zo gek nog niet is om …

stichting vluchteling2

Actiedag tweede leerjaar groot succes!!

€ 5500,= ! Bám! Wat een te gekke editie van onze jaarlijkse Actiedag voor de tweede klassen (voor het eerst ook met QR-codes om mee …