Ons onderwijs

Sport en sportraad

Het Griftland College heeft uitgebreide sportmogelijkheden. Naast vier gymzalen beschikken wij over een groot sportveld naast de school en een dojo, die we gebruiken voor verdedigingssporten en dans. Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen aan alle activiteiten mee kunnen doen en dat iedereen lekker kan bewegen. We hebben dan ook geen aparte sportklassen. Bij ons sport je zoveel als mogelijk en op je eigen niveau.

SportToCo in klas 1 en 2
Naast sportdagen organiseren wij sportToCo’s. In de brugklas spelen we 6 toernooien en in klas 2 spelen we 4 toernooien. Iedereen doet mee aan minimaal 1 toernooi. Zo spelen we elk toernooi met een andere samenstelling van teams en speel je tegen andere klassen. Voor elk toernooi zijn er punten te verdienen en aan het einde van de toernooienreeks heeft de klas met de meeste punten gewonnen en verdient een sportieve prijs. De sporten die we spelen zijn voetbal, volleybal, unihockey, tafeltennis, badminton, korfbal en basketbal.

Keuzeprogramma Tweede Fase (bovenbouw)
De leerlingen van klas 4, 5 en 6 stellen hun eigen sportprogramma voor een heel jaar samen. Elke drie weken hebben ze de mogelijkheid tot het beoefenen van een sport naar keuze. Een greep uit de sporten waaruit ze kunnen kiezen zijn: bootcamp, fitness, body pump, klimmen, crossfit, body balance, golf, vechtsporten, zumba, spinning, zwemmen, softbal, dans, turnen, tennis, frisbee, rugby.

Extra sportiviteit
Naast alle uitstapjes die je kunt maken op school bieden we ook een aantal sportieve uitstapjes aan, zoals het water- en wintersportweekend. Ook kun je meedoen op vrijdagmiddag met onze turnploeg. Elke vrijdag ga je met elkaar en ieder op eigen niveau met turnonderdelen aan de slag. Hierbij maken we o.a. gebruik van een tumblingbaan, grote trampoline, dubbel trampoline en salto gordels. De periode wordt afgesloten met het in elkaar zetten van een show die op de open dag wordt uitgevoerd. De kinderen laten dan zien wat ze in de afgelopen tien weken allemaal hebben geleerd. Iedereen kan zich opgeven voor deze uitstapjes. Of je nu wel of geen ervaring hebt maakt niet uit. Wij proberen altijd het voor iedereen mogelijk te maken om mee te kunnen.

Schoolrecordpogingen
Jaarlijks kunnen leerlingen van onze school een recordpoging doen voor een betreffend onderdeel. Deelname is voor leerlingen uit alle leerjaren. Hierbij organiseert de sectie LO recordpogingen die zowel binnen als buiten plaatsvinden. 

Pauzesport
Op het Griftland College is er de mogelijkheid om in de pauze lekker naar buiten te gaan en op het sportveld te sporten. Hiervoor is altijd een docent Lichamelijke Opvoeding aanwezig met de nodige materialen.

Sportraad
Wil je zelf meer organiseren, dan kan je in de sportraad. De sportraad bestaat uit leerlingen, die in samenwerking met een aantal docenten lichamelijke opvoeding, verantwoordelijk zijn voor het organiseren van alle sportactiviteiten binnen het Griftland College. Zo geven zij ondersteuning bij het organiseren van onder andere de sponsorloop, de sportdagen en alle toernooien, zowel voor de onderbouw als de bovenbouw.

Ons laatste nieuws

Examen2021v3

Geslaagd examen!!!

Donderdag 10 juni was de uitslag van het Centraal Examen 2021 deel 1: de vlaggen konden uit! Wat hebben onze examenkandidaten een heftig jaar achter …

_MP_9280

Studenten gezocht!

VACATURE ZOMERSCHOOLBEGELEIDERS Vakantiebaantje: het Griftland College is op korte termijn op zoek naar enkele leerlingen en studenten (HBO of WO) die onze zomerschoolkandidaten uit 4 …

_MP_9977medium

Drie VO-scholen Baarn/Soest elk in eigen tempo naar volledig open

Op 22 mei heeft minister Slob bekend gemaakt dat de VO-scholen weer volledig open mogen per 31 mei en weer open moeten per 7 juni. …