Ons onderwijs

Sporten op het Griftland

Het Griftland College heeft uitgebreide sportmogelijkheden. Naast vier gymzalen beschikken wij over een groot sportveld naast de school. Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen aan alle activiteiten mee kunnen doen en dat iedereen lekker kan bewegen. We hebben dan ook geen aparte sportklassen. Bij ons sport je zoveel als mogelijk en op je eigen niveau.

SportToCo’s

Naast sportdagen organiseren wij sportToCo’s. In de brugklas spelen we zes toernooien en in klas 2 spelen we vier toernooien. Iedereen doet mee aan minimaal een toernooi. Zo spelen we elk toernooi met een andere samenstelling van teams en speel je tegen andere klassen. Voor elk toernooi zijn er punten te verdienen en aan het einde van het toernooi heeft de klas met de meeste punten gewonnen en verdient een sportieve prijs. De sporten die we spelen zijn voetbal, volleybal, unihockey, tafeltennis, badminton, korfbal en basketbal.

Watersportweekend

In klas 2 kun je mee op watersportweekend. Hier leer je in drie dagen (de beginselen) van het varen in een valk, het varen in een laserpico en windsurfen. 

Schoolrecordpogingen

Jaarlijks kunnen leerlingen van onze school een recordpoging doen voor een betreffend onderdeel. Deelname is voor leerlingen uit alle leerjaren. Hierbij organiseert de sectie LO recordpogingen die zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Keuzeprogramma tweede fase (bovenbouw)

De leerlingen van klas 4, 5 en 6 stellen hun eigen sportprogramma voor een heel jaar samen. Elke drie weken heb je zo de mogelijkheid tot het beoefenen van een sport naar keuze. Een greep uit de sporten waaruit je kunt kiezen is: bootcamp, fitness, body pump, klimmen, crossfit, body balance, golf, vechtsporten, zumba, spinning, zwemmen, softbal, dans, turnen, tennis, frisbee en rugby. 

Sportraad

De sportraad bestaat uit een groep enthou­siaste leerlingen, die in samenwerking met een aantal docenten lichamelijke opvoeding, verantwoordelijk zijn voor het organiseren van alle sportactiviteiten binnen het Griftland College. Zo geven zij ondersteuning bij het organiseren van onder andere de sponsorloop, de sportdagen en alle toernooien, zowel voor de onderbouw als de bovenbouw.

Pauzesport

Op het Griftland College is er de mogelijkheid om in periode 1 en 4 in de tweede pauze lekker naar buiten te gaan en op het sportveld te sporten. Hiervoor is altijd een docent Lichamelijke Opvoeding aanwezig met de nodige materialen. Als je een bal meeneemt van huis kun je ook in de eerste pauze het veld op om bijvoorbeeld te voetballen.

Ons laatste nieuws

vakantie3

Fijne vakantie!

De zomervakantie is begonnen! Vanuit een steeds leger wordend Griftland (het deel van het pand dat in de vakantie gesloopt gaat worden is nu wel ...
classroom-824120_1280

Klassenindeling schooljaar 24/25

Beste leerlingen, geachte ouders/verzorgers, Na ieder schooljaar is het weer spannend in welke klas leerlingen geplaatst zullen worden. ‘Zit ik weer bij mijn vrienden of ...
osinga

Bestellen boeken

Eind juni hebben alle ouders/verzorgers van de nieuwe brugklasleerlingen een mail ontvangen met informatie over hoe de boeken voor schooljaar 24/25 te bestellen. De ouders/verzorgers ...