Ons onderwijs

ICT op het Griftland

Op het Griftland doen we steeds meer met ICT, informatica en gadgets. Bij ons op school werk je naast boeken op een iPad en krijg je diverse ICT-vakken. Vind je ICT helemaal te gek? Dan kun je je aansluiten bij het iTeam.

Werken met iPads

Op het Griftland College werk je naast boeken veel met iPads en digitale leermethodes. Hierdoor kunnen docenten gemakkelijker verschillende programma’s aanbieden, waardoor je vaker opdrachten op je eigen niveau kunt maken. Docenten kunnen door online monitoring nog beter inzicht krijgen waar je staat en waar je hulp nodig hebt. Met programma’s als Lesson up, Kahoot, Padlet, Kwizl, Minecraft en de digitale lesmethodes worden de lessen veel interactiever en dus ook uitdagender. Kortom, een mooi middel om tot een optimaler leerrendement voor iedere leerling te komen. Indien nodig kunnen we eenvoudig overschakelen van fysiek onderwijs naar hybride onderwijs; een combinatie van online lessen en fysieke lessen op school. Hiertoe is bijvoorbeeld elk lokaal voorzien van een beeldscherm.

ICT op het Griftland 7

ICT-vakken

In klas 1 en 2 krijg je bij het vak ICT&Media les in mediawijsheid, in cyber security en in digitaal filmpjes maken. Als je van gamen houdt, ben je bij ons op de goede plek. Je leert je eigen games ontwerpen en robots programmeren en te werken met een 3D-printer. 

Een sterke kant van het Griftland is de mogelijkheid examen te doen in IT & Design op de mavo en informatica op havo en vwo. Bij IT&Design ga je actief aan de slag met onderdelen als websites bouwen, programmeren, robots, 3D-printen, video bewerken en productfotografie. Met dit vak wordt doorstromen naar een IT-gerelateerde opleiding een stuk makkelijker. 

Informatica is een vak met enorm veel mogelijkheden. Van algoritmiek tot logica en van programmeren tot security en van augmented reality tot web development. Om je een indruk te geven hebben we voor het vak informatica op onze school een speciale website.

iTeam

Vanaf de tweede klas kun je deelnemen aan het iTeam: een groep enthousiaste leerlingen die onder andere zorgt voor de uitrol van de iPads aan de brugklassen, het gebruik en onderhoud van de drones en nieuwe ideeën aanbrengt om het Griftland College ‘digitaler’ te maken. In lokaal 2 zoeken ze elkaar vrijwel in iedere pauze op.

Ook doet het iTeam mee aan wedstrijden zoals de Raspberry Pi-competitie, gaan de teamleden diverse ICT-beurzen af en brengen ze regelmatig een bezoek aan AMAC, onze leverancier van iPads en Mac-books.

Tinkerspace

Blijkt op de basisschool dat je hoogbegaafd bent of extra uitdaging nodig hebt? Dan is er voor jou de Masterclass Tinkerspace: een pilot en peergroep waar begaafde kinderen uit groep 8 uit Soest(erberg) samenkomen. Tinkerspace is een plek waar je kunt ervaren dat er meer kinderen zijn die op eenzelfde manier denken en tegen dezelfde dingen aanlopen. We bieden je hier de ruimte om uitgedaagd te worden, om te groeien en natuurlijk om plezier te hebben, want leren moet leuk zijn voor iedereen. Je gaat aan de slag met het bouwen van Leaphy robots, maar ook zelf dingen ontwerpen en maken, bijvoorbeeld een raket naar de maan of een Rover die op Mars landt. Tinkerspace is gebaseerd op het STEM principe waarin Science | Technology | Engineering | Mathematics worden gecombineerd. Het Tinkerspace traject wordt begeleid door docenten en medewerkers van het Griftland College.

ICT op het Griftland 8

Ons laatste nieuws

Brugklassers Griftland College halen ruim 11000 euro op voor Make-A-Wish

Complimenten aan onze brugklasleerlingen! Met de sponsorloop haalden ze maar liefst 11.295 euro op voor Make-A-Wish Nederland. Dit mooie geldbedrag werd met een cheque symbolisch ...
Scherm­afbeelding 2024-05-06 om 08.56.41

Tinkerspace in de Soester Courant

Leuk artikel in de Soester Courant over onze Masterclass Tinkerspace. Tinkerspace is een plek waar leerlingen uit groep 8 van de basisscholen uit Soest en ...
iddink

Informatie over cyberaanval bij Iddink Learning Materials BV

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Hierover heeft Iddink ons na de aanval geïnformeerd. Iddink is tot vorig ...