Praktische informatie

Vragen en antwoorden over de aanschaf van de iPad

Het Griftland wil meer onderwijs op maat en tegelijkertijd goed en uitdagend onderwijs bieden. Een Apple-ecosysteem met iPads voor de leerlingen past het beste bij deze visie. Leerlingen schaffen de iPad aan via onze school bij onze reseller Amac. Op die manier is de iPad al ingericht en kunnen docenten de leerlingen op maat bedienen. Hoe u de iPad kunt bestellen ziet u in deze presentatie.

Enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden over de aanschaf van de iPad kunt u hieronder vinden. Staat uw vraag er niet bij? Mailt u dan naar systeembeheer@griftland.nl.

Nieuwsgierig naar hoe de uitrol van de iPads aan de brugklassen vorig schooljaar ging? Bekijk dan deze video

In 2018 hebben we gedurende een langere periode diverse platformen uitgeprobeerd en met elkaar vergeleken. Hierbij sprong de iPad eruit vanwege de betrouwbaarheid, robuustheid, veiligheid en privacy.

De iPad biedt de mogelijkheid om met Apple Klaslokaal te kunnen werken. Apple Klaslokaal biedt de docent (alleen) tijdens de les middelen om lesmethodes of toetsen te starten, lesmateriaal uit te rollen en opdrachten te laten inleveren, en digitale afleiding te beperken. Zodra de iPad het lokaal fysiek verlaat, verlaat hij ook deze Apple Klaslokaal-modus.

Om met Apple Klaslokaal te kunnen werken, moet de iPad in een supervised modus staan. Dit kan alleen met iPads die via ons uitgeleverd worden. Dan worden ze namelijk automatisch aan ons systeem (Jamf School) gekoppeld. Naast Klaslokaal maakt deze supervised modus het tevens mogelijk dat wij alle benodigde applicaties kunnen uitrollen, de iPads automatisch met onze wifi kunnen verbinden, en kunnen wij de iPads up-to-date houden voor wat betreft de uitgerolde apps, het besturingssysteem en de laatste beveiligingsupdates. Mocht de leerling zijn of haar iPad kwijt zijn, kunnen wij deze iPad op afstand blokkeren.

Als ouder kan het fijn zijn om zo nu en dan beperkingen op het gebruik van de iPad in te stellen. Dit kan met Zuludesk Parent, mits de iPad supervised is, zoals beschreven bij de vraag ‘Waarom dient de iPad aangeschaft te worden via de Griftland Amac webshop?’ Met Zuludesk Parent kunnen ouders bepaalde apps (games, social media) tijdelijk verbergen, of de iPad bijvoorbeeld vanaf een bepaalde tijd blokkeren in de wekker app. Je kunt Zuludesk Parent gebruiken via de app (iOS, iPadOS) of via de Chrome browser op een Windows of Android device. Uiteraard werkt Zuludesk Parent niet tijdens schooluren (08.30 uur – 16.30 uur).

Mocht je reeds in het bezit zijn van een recente iPad (iPad of iPad Pro uit 2019 of nieuwer), bieden wij de mogelijkheid om deze iPad handmatig in supervised modus (zie vraag ‘Waarom dient de iPad aangeschaft te worden via de Griftland Amac webshop?’) te zetten. Hiervoor moet de iPad bij systeembeheer ingeleverd worden, waar de iPad volledig gewist en opnieuw geïnstalleerd zal worden. Deze procedure duurt ongeveer een uur en dient van tevoren ingepland te worden bij systeembeheer.

Wij raden twee accessoires sterk aan, de Apple Pencil en een stevige hoes. Vanaf de bovenbouw is een hoes met een keyboard nodig. De Griftland Amac webshop biedt de mogelijkheid om de iPad met meer interne opslag (128GB in plaats van 32GB) te bestellen. Dit is voor school niet vereist, maar voor de wat enthousiast gamende of vloggende leerling wel een aanrader. De laatste optie in de Griftland Amac webshop is een aanvullende verzekering voor het geval van schade. Dit is een uitbreiding op de 12 maanden fabrieksgarantie van Apple. Deze optie is verplicht als er gekozen wordt voor een betaling in termijnen.

Omdat het totaalbedrag aardig kan oplopen, biedt de Griftland Amac webshop de mogelijkheid om het bedrag in termijnen te betalen. Voor de onderbouw geldt een termijn van 36 maanden, voor de bovenbouw een termijn van 24 maanden. In het geval van betalen in termijnen is het afsluiten van een verzekering verplicht (zie vraag Accessoires en opties). De optie hoes met keyboard is niet beschikbaar bij de combinatie onderbouw en betalen in termijnen. De kosten voor betalen in termijnen bedragen:

  • Onderbouw: 36 maanden, iPad 32GB + Pencil + Hoes: € 19,25 per maand.
  • Bovenbouw: 24 maanden, iPad 32GB + Pencil + Keyboardhoes: € 29,48 per maand.

Dankzij onze samenwerking met Amac (Apple Premium Reseller) krijgen leerlingen ruim 10% korting op de iPad en accessoires, ten opzichte van de prijzen in de Apple Store.

  • Apple iPad (7th gen 10.2”) met standaard (32GB) opslag: € 342,32
  • Apple iPad (7th gen 10.2”) met extra (128GB) opslag: € 430,32
  • Apple Pencil (1st gen) : € 93,06
  • iPad hoes zonder keyboard (merk Pipetto): € 39,96
  • iPad hoes met keyboard (merk Logitech): € 134,10
  • Verzekering: € 108,95

Leerlingen krijgen van school een eigen leerlingnummer met bijbehorend e-mailadres (leerlingnummer@leerlingen.griftland.nl). Hiermee kunnen ze vanaf woensdag 17 juni inloggen in de Griftland Amac webshop (dus niet in de reguliere Amac webshop). De URL (internetadres) van deze website hangt af of de leerling naar de onderbouw (brugklas, 2e en 3e jaar) of naar de bovenbouw (4e, 5e en 6e jaar) gaat:

Onderbouw: https://www.amac.nl/griftlandob
Bovenbouw: https://www.amac.nl/griftlandbb

Het wachtwoord is de geboortedatum van de leerling, dd-mm-jjjj.

De iPad dient voor 10 augustus te worden besteld.

De iPads worden niet thuis afgeleverd maar in de eerste week na de zomervakantie klassikaal uitgerold. Hiervoor is het van belang dat de iPad voor 10 augustus wordt besteld. Bestellingen ná 10 augustus en bestellingen voor zij-instromers worden niet klassikaal uitgerold. Deze leerlingen kunnen de iPads op afspraak ophalen bij systeembeheer.

Load More

.  

Ons laatste nieuws

1800x1200_coronavirus_1-1024x683

Update coronamaatregelen

12 oktober Actuele situatie: Tot en met vrijdag telden we in totaal 40 positief geteste leerlingen. Het goede nieuws is dat hiervan ook weer 24 …

WhatsApp Image 2020-09-29 at 22.04.05

Start pilot Rebound

Maandag 21 september is de pilot Rebound gestart. Hiervoor is binnen de school de dojo-ruimte vrijgemaakt en in een geheel nieuw jasje gestoken. Deze vernieuwde …

WhatsApp Image 2020-09-29 at 22.04.10

Start van spannend schooljaar

Artikel uit de Soester Courant over de start van het nieuwe schooljaar; dat door de coronacrisis anders begint dan andere jaren…