Praktische informatie

Aanschaf iPad

Het Griftland wil meer onderwijs op maat en tegelijkertijd goed en uitdagend onderwijs bieden. Een Apple-ecosysteem met iPads voor de leerlingen past het beste bij deze visie. Leerlingen schaffen de iPad aan via onze school bij onze reseller Amac. Op die manier is de iPad al ingericht en kunnen docenten de leerlingen op maat bedienen. Hoe u de iPad kunt bestellen ziet u in deze presentatie.

Enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden over de aanschaf van de iPad kunt u hieronder vinden. Staat uw vraag er niet bij? Mailt u dan naar systeembeheer@griftland.nl.

Nieuwsgierig naar hoe de uitrol van de iPads aan de  brugklassen vorig schooljaar ging? Bekijk dan deze video.   

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

In 2018 hebben we gedurende een langere periode diverse platformen uitgeprobeerd en met elkaar vergeleken. Hierbij sprong de iPad eruit vanwege de betrouwbaarheid, robuustheid, veiligheid en privacy.

De iPad biedt de mogelijkheid om met Apple Klaslokaal te kunnen werken. Apple Klaslokaal biedt de docent (alleen) tijdens de les middelen om lesmethodes of toetsen te starten, lesmateriaal uit te rollen en opdrachten te laten inleveren, en digitale afleiding te beperken. Zodra de iPad het lokaal fysiek verlaat, verlaat hij ook deze Apple Klaslokaal-modus.

Om met Apple Klaslokaal te kunnen werken, moet de iPad in een supervised modus staan. Dit kan alleen met iPads die via ons uitgeleverd worden. Dan worden ze namelijk automatisch aan ons systeem (Jamf School) gekoppeld. Naast Klaslokaal maakt deze supervised modus het tevens mogelijk dat wij alle benodigde applicaties kunnen uitrollen, de iPads automatisch met onze wifi kunnen verbinden, en kunnen wij de iPads up-to-date houden voor wat betreft de uitgerolde apps, het besturingssysteem en de laatste beveiligingsupdates. Mocht de leerling zijn of haar iPad kwijt zijn, kunnen wij deze iPad op afstand blokkeren.

Als ouder kan het fijn zijn om zo nu en dan beperkingen op het gebruik van de iPad in te stellen. Dit kan met Jamf Parent, mits de iPad supervised is, zoals beschreven bij de vraag ‘Waarom dient de iPad aangeschaft te worden via de Griftland Amac webshop?’ Met Jamf Parent kunnen ouders bepaalde apps (games, social media) tijdelijk verbergen, of de iPad bijvoorbeeld vanaf een bepaalde tijd blokkeren in de wekker app. Je kunt Jamf Parent gebruiken via de app (iOS, iPadOS) of via de Chrome browser op een Windows of Android device. Uiteraard werkt Jamf Parent niet tijdens schooluren (08.30 uur – 16.30 uur).

Mocht je reeds in het bezit zijn van een recente iPad (iPad of iPad Pro uit 2021 of nieuwer), dan bieden wij de mogelijkheid om deze iPad handmatig in supervised modus (zie vraag ‘Waarom dient de iPad aangeschaft te worden via de Griftland Amac webshop?’) te zetten. Hiervoor moet de iPad bij systeembeheer ingeleverd worden, waar de iPad volledig gewist en opnieuw geïnstalleerd zal worden. Deze procedure duurt ongeveer een uur en dient van tevoren ingepland te worden bij systeembeheer.

Wij raden twee opties sterk aan, de Apple Pencil en/of een aanvullende verzekering voor het geval van schade. Dit is een uitbreiding op de 12 maanden fabrieksgarantie van Apple. Deze laatste optie is verplicht als er gekozen wordt voor een betaling in termijnen.

Omdat het totaalbedrag aardig kan oplopen, biedt de Griftland Amac webshop de mogelijkheid om het bedrag in termijnen (36 maanden) te betalen. In het geval van betalen in termijnen is het afsluiten van een verzekering (éénmalig €108,95) verplicht.

Dankzij onze samenwerking met Amac (Apple Premium Reseller) krijgen leerlingen ruim 10% korting op de iPad en accessoires, ten opzichte van de prijzen in de Apple Store.

  • Apple iPad (10.2” model 2021) met standaard (64GB) opslag: € 386,32
  • iPad hoes met keyboard (merk Logitech): € 119,25
  • optioneel: Apple Pencil (1st gen): € 93,06
  • optioneel bij directe koop: Verzekering: € 108,95

Leerlingen krijgen van school een eigen leerlingnummer, hiermee kunnen ze vanaf woensdag 8 juni inloggen in de Griftland Amac webshop (dus niet in de reguliere Amac webshop).

De URL van de webshop is: https://griftland.amac.nl

De login gegevens voor de webshop krijgen ouders per e-mail.

De iPad dient voor 1 augustus te worden besteld.

De iPads worden niet thuis afgeleverd maar in de eerste week na de zomervakantie klassikaal uitgerold. Hiervoor is het van belang dat de iPad voor 15 augustus wordt besteld. Bestellingen ná 15 augustus en bestellingen voor zij-instromers worden niet klassikaal uitgerold. Deze leerlingen kunnen de iPads op afspraak ophalen bij systeembeheer.

.  

Ons laatste nieuws

_MP_9977

Data 45-minutenrooster tot aan de meivakantie

Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart (in verband met de rapportvergaderingen) 45-minutenrooster! Ter informatie, naast het 45-minutenrooster deze hele week i.v.m. de rapportvergaderingen, geldt …

maartje toet

Blogs van oud-leerlingen

Hoe is het nu met … ? Je hebt je diploma gehaald, en dan? Ga je studeren en welke opleiding kies je dan? Of kies …

aankondiging_ouderraad_2023

15 Maart – thema-avond voor ouders – groot succes!

Op woensdag 15 maart organiseerde de ouderraad de jaarlijkse thema-avond. De aula zat vol met zo’n 270 enthousiaste ouders/verzorgers die op een leuke manier meer …