Praktische informatie

Aanschaf iPad

Het Griftland wil meer onderwijs op maat en tegelijkertijd goed en uitdagend onderwijs bieden. Een Apple-ecosysteem met iPads voor de leerlingen past het beste bij deze visie. Leerlingen schaffen de iPad aan via onze school bij onze reseller Amac. Op die manier is de iPad al ingericht en kunnen docenten de leerlingen op maat bedienen. Hoe u de iPad kunt bestellen ziet u in deze presentatie.

Enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden over de aanschaf van de iPad kunt u hieronder vinden. Staat uw vraag er niet bij? Mailt u dan naar systeembeheer@griftland.nl.

Nieuwsgierig naar hoe de uitrol van de iPads aan de  brugklassen vorig schooljaar ging? Bekijk dan deze video.   

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

In 2018 hebben we gedurende een langere periode diverse platformen uitgeprobeerd en met elkaar vergeleken. Hierbij sprong de iPad eruit vanwege de betrouwbaarheid, robuustheid, veiligheid en privacy.

De iPad biedt de mogelijkheid om met Apple Klaslokaal te kunnen werken. Apple Klaslokaal biedt de docent (alleen) tijdens de les middelen om lesmethodes of toetsen te starten, lesmateriaal uit te rollen en opdrachten te laten inleveren, en digitale afleiding te beperken. Zodra de iPad het lokaal fysiek verlaat, verlaat hij ook deze Apple Klaslokaal-modus.

Om met Apple Klaslokaal te kunnen werken, moet de iPad in een supervised modus staan. Dit kan alleen met iPads die via ons uitgeleverd worden. Dan worden ze namelijk automatisch aan ons systeem (Jamf School) gekoppeld. Naast Klaslokaal maakt deze supervised modus het tevens mogelijk dat wij alle benodigde applicaties kunnen uitrollen, de iPads automatisch met onze wifi kunnen verbinden, en kunnen wij de iPads up-to-date houden voor wat betreft de uitgerolde apps, het besturingssysteem en de laatste beveiligingsupdates. Mocht de leerling zijn of haar iPad kwijt zijn, kunnen wij deze iPad op afstand blokkeren.

Als ouder kan het fijn zijn om zo nu en dan beperkingen op het gebruik van de iPad in te stellen. Dit kan met Jamf Parent, mits de iPad supervised is, zoals beschreven bij de vraag ‘Waarom dient de iPad aangeschaft te worden via de Griftland Amac webshop?’ Met Jamf Parent kunnen ouders bepaalde apps (games, social media) tijdelijk verbergen, of de iPad bijvoorbeeld vanaf een bepaalde tijd blokkeren in de wekker app. Je kunt Jamf Parent gebruiken via de app (iOS, iPadOS) of via de Chrome browser op een Windows of Android device. Uiteraard werkt Jamf Parent niet tijdens schooluren (08.30 uur – 16.30 uur).

Mocht je reeds in het bezit zijn van een recente iPad (iPad of iPad Pro uit 2021 of nieuwer), dan bieden wij de mogelijkheid om deze iPad handmatig in supervised modus (zie vraag ‘Waarom dient de iPad aangeschaft te worden via de Griftland Amac webshop?’) te zetten. Hiervoor moet de iPad bij systeembeheer ingeleverd worden, waar de iPad volledig gewist en opnieuw geïnstalleerd zal worden. Deze procedure duurt ongeveer een uur en dient van tevoren ingepland te worden bij systeembeheer.

Wij raden twee opties sterk aan, de Apple Pencil en/of een aanvullende verzekering voor het geval van schade. Dit is een uitbreiding op de 12 maanden fabrieksgarantie van Apple. Deze laatste optie is verplicht als er gekozen wordt voor een betaling in termijnen.

Omdat het totaalbedrag aardig kan oplopen, biedt de Griftland Amac-webshop de mogelijkheid om het bedrag in termijnen (36 maanden) te betalen. In het geval van betalen in termijnen is het afsluiten van een verzekering verplicht (éénmalig € 110,- voor de 64GB iPad, € 169,- voor het 256GB model, plus € 9,95 administratiekosten).

Dankzij onze samenwerking met Amac (Apple Premium Reseller) krijgen leerlingen ruim 10% korting op de iPad en accessoires, ten opzichte van de prijzen in de Apple Store.

  • Apple iPad (10.9” 10th gen) met standaard (64GB) opslag: € 395,10
  • iPad-hoes met keyboard (merk Logitech): € 135,96
  • optioneel: 256GB model iPad in plaats van 64GB: € 548,10
  • optioneel: Apple Pencil USB € 89,-
  • optioneel bij directe koop: Verzekering: € 129,- (64GB model) / € 179,- (256GB model)

Leerlingen krijgen van school een eigen leerlingnummer, hiermee kunnen ze vanaf donderdag 1 juni inloggen in de Griftland Amac-webshop (dus niet in de reguliere Amac webshop).

De URL van de webshop is: https://griftland.amac.nl

De login gegevens voor de webshop krijgen ouders per e-mail.

De iPad dient voor 1 augustus te worden besteld.

De iPads worden niet thuis afgeleverd maar in de eerste week na de zomervakantie klassikaal uitgerold. Hiervoor is het van belang dat de iPad voor 1 augustus wordt besteld. Bestellingen ná 1 augustus en bestellingen voor zij-instromers worden niet klassikaal uitgerold. Deze leerlingen krijgen een mailtje van systeembeheer wanneer ze de iPad op kunnen komen halen, doorgaans in week 2 van het nieuwe schooljaar.

.  

Ons laatste nieuws

Scherm­afbeelding 2024-05-06 om 08.56.41

Tinkerspace in de Soester Courant

Leuk artikel in de Soester Courant over onze Masterclass Tinkerspace. Tinkerspace is een plek waar leerlingen uit groep 8 van de basisscholen uit Soest en ...
iddink

Informatie over cyberaanval bij Iddink Learning Materials BV

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Hierover heeft Iddink ons na de aanval geïnformeerd. Iddink is tot vorig ...
iteam

I-Team in de prijzen met ’troostbeer Max’

Het I-Team heeft met ’troostbeer Max’ in de categorie ‘Haalbaarheid’ de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van de Raspberry Pi competitie 2024. In de ...