Praktische informatie

Aanschaf iPad

Het Griftland wil meer onderwijs op maat en tegelijkertijd goed en uitdagend onderwijs bieden. Een Apple-ecosysteem met iPads voor de leerlingen past het beste bij deze visie. Leerlingen schaffen de iPad aan via onze school bij onze reseller Amac. Op die manier is de iPad al ingericht en kunnen docenten de leerlingen op maat bedienen. Hoe u de iPad kunt bestellen ziet u in deze presentatie.

Enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden over de aanschaf van de iPad kunt u hieronder vinden. Staat uw vraag er niet bij? Mailt u dan naar systeembeheer@griftland.nl.

Nieuwsgierig naar hoe de uitrol van de iPads aan de brugklassen vorig schooljaar ging? Bekijk dan deze video

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

De iPads worden niet thuis afgeleverd maar in de eerste week na de zomervakantie klassikaal uitgerold. Hiervoor is het van belang dat de iPad voor 9 augustus wordt besteld. Bestellingen ná 9 augustus en bestellingen voor zij-instromers worden niet klassikaal uitgerold. Deze leerlingen kunnen de iPads op afspraak ophalen bij systeembeheer.

Leerlingen krijgen van school een eigen leerlingnummer met bijbehorend e-mailadres (leerlingnummer@leerlingen.griftland.nl). Hiermee kunnen ze vanaf dinsdag 8 juni juni inloggen in de Griftland Amac webshop (dus niet in de reguliere Amac webshop).

De URL van de webshop is: https://www.amac.nl/griftlandob

Het wachtwoord is de geboortedatum van de leerling (dd-mm-jjjj)

De iPad dient voor 9 augustus te worden besteld.

  • Apple iPad (10.2” model 2020) met standaard (32GB) opslag: € 341,88
  • Apple iPad (10.2” model 2020) met extra (128GB) opslag: € 429,88
  • Apple Pencil (1st gen): € 93,06
  • iPad hoes zonder keyboard (merk Pipetto): € 39,96
  • iPad hoes met keyboard (merk Logitech): € 134,10
  • Verzekering: € 108,95

Dankzij onze samenwerking met Amac (Apple Premium Reseller) krijgen leerlingen ruim 10% korting op de iPad en accessoires, ten opzichte van de prijzen in de Apple Store.

Omdat het totaalbedrag aardig kan oplopen, biedt de Griftland Amac webshop de mogelijkheid om het bedrag in termijnen (36 maanden) te betalen. In het geval van betalen in termijnen is het afsluiten van een verzekering verplicht (zie vraag Accessoires en opties). De opties hoes met keyboard, en 128GB in plaats van 32GB, zijn niet beschikbaar bij betalen in termijnen. De kosten voor betalen in termijnen bedragen: 36 maanden, iPad 32GB + Pencil + Hoes: € 20,08 per maand.

Wij raden twee accessoires sterk aan, de Apple Pencil en een stevige hoes. Vanaf de bovenbouw is een hoes met een keyboard nodig, maar ook in de onderbouw is dit een zeer bruikbare accessoire. De Griftland Amac webshop biedt de mogelijkheid om de iPad met meer interne opslag (128GB in plaats van 32GB) te bestellen. Dit is voor school niet vereist, maar voor de wat enthousiast gamende of vloggende leerling wel een aanrader. De laatste optie in de Griftland Amac webshop is een aanvullende verzekering voor het geval van schade. Dit is een uitbreiding op de 12 maanden fabrieksgarantie van Apple. Deze optie is verplicht als er gekozen wordt voor een betaling in termijnen.

Mocht je reeds in het bezit zijn van een recente iPad (iPad of iPad Pro uit 2020 of nieuwer), dan bieden wij de mogelijkheid om deze iPad handmatig in supervised modus (zie vraag ‘Waarom dient de iPad aangeschaft te worden via de Griftland Amac webshop?’) te zetten. Hiervoor moet de iPad bij systeembeheer ingeleverd worden, waar de iPad volledig gewist en opnieuw geïnstalleerd zal worden. Deze procedure duurt ongeveer een uur en dient van tevoren ingepland te worden bij systeembeheer.

Als ouder kan het fijn zijn om zo nu en dan beperkingen op het gebruik van de iPad in te stellen. Dit kan met Jamf Parent, mits de iPad supervised is, zoals beschreven bij de vraag ‘Waarom dient de iPad aangeschaft te worden via de Griftland Amac webshop?’ Met Jamf Parent kunnen ouders bepaalde apps (games, social media) tijdelijk verbergen, of de iPad bijvoorbeeld vanaf een bepaalde tijd blokkeren in de wekker app. Je kunt Jamf Parent gebruiken via de app (iOS, iPadOS) of via de Chrome browser op een Windows of Android device. Uiteraard werkt Jamf Parent niet tijdens schooluren (08.30 uur – 16.30 uur).

Om met Apple Klaslokaal te kunnen werken, moet de iPad in een supervised modus staan. Dit kan alleen met iPads die via ons uitgeleverd worden. Dan worden ze namelijk automatisch aan ons systeem (Jamf School) gekoppeld. Naast Klaslokaal maakt deze supervised modus het tevens mogelijk dat wij alle benodigde applicaties kunnen uitrollen, de iPads automatisch met onze wifi kunnen verbinden, en kunnen wij de iPads up-to-date houden voor wat betreft de uitgerolde apps, het besturingssysteem en de laatste beveiligingsupdates. Mocht de leerling zijn of haar iPad kwijt zijn, kunnen wij deze iPad op afstand blokkeren.

De iPad biedt de mogelijkheid om met Apple Klaslokaal te kunnen werken. Apple Klaslokaal biedt de docent (alleen) tijdens de les middelen om lesmethodes of toetsen te starten, lesmateriaal uit te rollen en opdrachten te laten inleveren, en digitale afleiding te beperken. Zodra de iPad het lokaal fysiek verlaat, verlaat hij ook deze Apple Klaslokaal-modus.

In 2018 hebben we gedurende een langere periode diverse platformen uitgeprobeerd en met elkaar vergeleken. Hierbij sprong de iPad eruit vanwege de betrouwbaarheid, robuustheid, veiligheid en privacy.

.  

Ons laatste nieuws

1800x1200_coronavirus_1-1024x683

Correspondentie Corona

24 januari 2022 Update:Morgen (di. 25 januari) weer les op school en activiteiten groep 8. Zie hier de brief die vanmiddag verzonden is aan ouders/verzorgers …

STO1

Meld je nu aan voor de School Try Out!

Op zaterdag 5 februari zetten wij de deuren open voor alle leerlingen uit groep 8. Het is vanwege de coronamaatregelen een Kids Only evenement, wat …

IMG_8755

Meld je aan voor de open lesmiddag

Zit je in groep 8? Kom dan gezellig bij ons langs en volg een drietal proeflesjes! Zo ontdek je vast hoe het is om les …