Ons onderwijs

Vwo en vwo Xtra

Bij de stap van klas 1 naar klas 2 vwo wordt het aantal vakken met twee uitgebreid. De extra vakken zijn Duits en natuurkunde.

Op het vwo zijn er twee mogelijkheden: vwo en vwo Xtra. Op het vwo Xtra gaat er meer aandacht uit naar zelfstandigheid, grotere projecten en meer uitdaging in enkele vakken. Ook krijg je expertlessen en kan Latijn onderdeel uitmaken van het vakkenpakket.

In het derde leerjaar van het vwo komt economie er als nieuw vak bij. Daarmee heeft elke leerling in de onderbouw kennisgemaakt met alle vakken. In dit derde jaar wordt ook de profielkeuze belangrijk. Meer over de Tweede fase lees je hier.

Expertlessen

In deze lessen bieden we in blokken van acht weken leerstof aan waarin je leert ontdekken dat er heel veel andere leerstof is naast de gewone vakken. Wat dacht je van sterrenkunde of een cursus het geheim van het brein met leuke hersentestjes? Of het maken van een werkstuk over een onderwerp dat je interesseert of waar je meer over zou willen weten zoals UV-straling, kernenergie, Aletta Jacobs, NASA?

Maar ook de talen hebben leuke verdiepingsopdrachten. Je leert tijdens de eXpertlessen argumenteren, samenwerken en presenteren. Hoe formuleer je een goede onderzoeksvraag, welke bronnen gebruik je en hoe controleer je die? Het zijn allemaal vragen die aan bod komen. Kortom, je wordt een eXpert op verschillende gebieden!

Latijn

Waar zouden we zijn zonder Latijn, dat eeuwenlang net zo’n belangrijke rol heeft gespeeld als het Engels nu? En waar zonder die Romeinen, die met hun verhalen, ideeën en gewoonten zo’n enorme invloed hebben gehad op Europa, dat je dat tegenwoordig nog steeds goed kunt merken. Als jij nieuwsgierig bent naar de wereld om je heen (Waarom voetbalt Ajax in de Arena), geïnteresseerd bent in het lezen van mooie, spannende verhalen (Geronimo Stilton maakt er graag gebruik van) en eerst echt moeite wilt doen om een vreemde taal te ‘ontcijferen’, ben jij de leerling-Latijn, die wij willen uitdagen.

Bij Latijn maak je kennis met de klassieke oudheid. De beschaving van de Grieken en de Romeinen is de bakermat van onze Europese beschaving. De verhalen van de Griekse en Romeinse schrijvers en dichters zijn klassiek. Dat wil zeggen: ze worden steeds opnieuw gelezen, ze hebben hun waarde door de eeuwen heen bewezen. Om deze verhalen zelf te kunnen lezen bieden wij op het Griftland College in de vwo-Xtra klas Latijn aan. Daarnaast zul je merken dat je tijdens het leren van andere talen best wel wat aan je lessen Latijn zult hebben!

Ons laatste nieuws

1800x1200_coronavirus_1-1024x683

Update coronamaatregelen

We vinden het erg fijn om alle leerlingen weer op onze school te mogen verwelkomen. Natuurlijk hebben we, net zoals jullie, ook zorgen over hoe …

WhatsApp Image 2020-09-29 at 22.04.05

Start pilot Rebound

Maandag 21 september is de pilot Rebound gestart. Hiervoor is binnen de school de dojo-ruimte vrijgemaakt en in een geheel nieuw jasje gestoken. Deze vernieuwde …

WhatsApp Image 2020-09-29 at 22.04.10

Start van spannend schooljaar

Artikel uit de Soester Courant over de start van het nieuwe schooljaar; dat door de coronacrisis anders begint dan andere jaren…