Ons onderwijs

Vwo en vwo Xtra

Bij de stap van klas 1 naar klas 2 vwo wordt het aantal vakken met twee uitgebreid. De extra vakken zijn Duits en natuurkunde.

Op het vwo zijn er in de onderbouw twee mogelijkheden: vwo en vwo Xtra. Op het vwo Xtra gaat er meer aandacht uit naar zelfstandigheid, grotere projecten en meer uitdaging in enkele vakken. Ook krijg je expertlessen en kan Latijn onderdeel uitmaken van het vakkenpakket.

In het derde leerjaar van het vwo komt economie er als nieuw vak bij. Daarmee heeft elke leerling in de onderbouw kennisgemaakt met alle vakken. In dit derde jaar wordt ook de profielkeuze belangrijk. Klas 4 tot en met 6 vormen samen de bovenbouw, oftewel de tweede fase.

Expertlessen
In deze lessen bieden we in blokken van acht weken leerstof aan waarin je leert ontdekken dat er heel veel andere leerstof is naast de gewone vakken. Wat dacht je van sterrenkunde of een cursus het geheim van het brein met leuke hersentestjes? Of het maken van een werkstuk over een onderwerp dat je interesseert of waar je meer over zou willen weten zoals UV-straling, kernenergie, Aletta Jacobs, NASA?

Maar ook de talen hebben leuke verdiepingsopdrachten. Je leert tijdens de expertlessen argumenteren, samenwerken en presenteren. Hoe formuleer je een goede onderzoeksvraag, welke bronnen gebruik je en hoe controleer je die? Het zijn allemaal vragen die aan bod komen. Kortom, je wordt een expert op verschillende gebieden!

Latijn
Waar zouden we zijn zonder Latijn, dat eeuwenlang net zo’n belangrijke rol heeft gespeeld als het Engels nu? En waar zonder die Romeinen, die met hun verhalen, ideeën en gewoonten zo’n enorme invloed hebben gehad op Europa, dat je dat tegenwoordig nog steeds goed kunt merken. Als jij nieuwsgierig bent naar de wereld om je heen (Waarom voetbalt Ajax in de Arena), geïnteresseerd bent in het lezen van mooie, spannende verhalen (Geronimo Stilton maakt er graag gebruik van) en eerst echt moeite wilt doen om een vreemde taal te ‘ontcijferen’, ben jij de leerling-Latijn, die wij willen uitdagen.

Bij Latijn maak je kennis met de klassieke oudheid. De beschaving van de Grieken en de Romeinen is de bakermat van onze Europese beschaving. De verhalen van de Griekse en Romeinse schrijvers en dichters zijn klassiek. Dat wil zeggen: ze worden steeds opnieuw gelezen, ze hebben hun waarde door de eeuwen heen bewezen. Om deze verhalen zelf te kunnen lezen bieden wij op het Griftland College in de vwo-Xtra klas Latijn aan. Daarnaast zul je merken dat je tijdens het leren van andere talen best wel wat aan je lessen Latijn zult hebben!

Ons laatste nieuws

Opmaak 1

Stichting Balans op het Griftland College

Heb jij Anas, Senne en Juul al gespot in de school? Zij zijn schooljongerenwerkers van Stichting Balans en staan klaar voor jou als je dingen …

SOMtoday_logo

Absentie melden vanaf nu via Somtoday

Absentie melden vanaf nu via Somtoday Is uw kind ziek of heeft hij/zij een medische afspraak dan meldt u uw kind absent. Voorheen kon dat …

Griftland Goes Green

Griftland Goes Green 4, 5 en 6 oktober!

Het is bijna zo ver: Griftland Goes Green! Drie dagen waarop het Griftland College met de hele school de duurzaamheid zal vieren. Tijdens deze dagen zullen …