Groep 8

Je eerste jaar in vogelvlucht

Wil je weten hoe je eerste jaar er ongeveer bij ons uitziet? Wat voor vakken je krijgt? Wat voor leuke activiteiten je gaat doen? Scroll naar beneden, dan geven we je vast een voorproefje.

Juni

Kennismaking

De brugklas in vogelvlucht 36

Als je bij ons start, maak je al vóór de zomervakantie kennis met je mentor, de leerlingmentoren en je eigen klas. Samen helpen ze je door je eerste jaar op het Griftland College.

Juni

September

Introductiedag

De brugklas in vogelvlucht 37

Op de introductiedag na de zomervakantie maak je kennis met het gebouw, de andere docenten en heb je leuke workshops en lessen. Ook krijg je je rooster op deze dag.

September

September - juli

Vakkenpakket

De brugklas in vogelvlucht 38

Je hebt een breed vakkenpakket; van talen tot wiskunde, van biologie tot geschiedenis en van science tot ICT & Media. Op de mavo krijg je naast Engels en Frans ook al een uur Duits per week, zodat je makkelijker een keuze kunt maken in 2 mavo welke taal je wilt blijven volgen. Volg je vwo Xtra dan krijg je Latijn en expertlessen, zoals bijvoorbeeld sterrenkunde. Voor al je vakken en lesuren kijk je op pagina 20 in onze schoolgids.

September - juli

September - juli

Werken met iPads

De brugklas in vogelvlucht 39

Op het Griftland ga je bij veel vakken met een iPad werken. Deze koop je via school. Zo kun je goed in je eigen tempo en op je eigen niveau werken. En de lessen worden er nog uitdagender en boeiender van! Heb je wel eens een reconstructie van een moord gemaakt? Lekker online geshopt als huiswerk? Of een filmpje opgenomen en bewerkt om een nieuw einde voor een boek te schrijven? Onze leerlingen doen deze dingen in de lessen met hun iPad!

September - juli

September - juli

Differentiatie-uur

De brugklas in vogelvlucht 40

In de brugklas heb je één  uur in de week een  differentiatie-uur (behalve de vwo Xtra-klassen). Je kunt daarin extra ondersteuning krijgen voor vakken als Nederlands, Engels, Frans en wiskunde. Als je geen ondersteuning nodig hebt, kun je Spaans kiezen of sterrenkunde!

September - juli

September

Brugklaskamp

De brugklas in vogelvlucht 41

In de tweede week van september ga je drie dagen op brugklaskamp en leer je je klasgenoten nog beter kennen. Neem vast een voorproefje en bekijk onze video!

September

Oktober - april

Sporttoco

De brugklas in vogelvlucht 42

Er zijn 6 toernooien waaraan je deel kunt nemen. Kies bijvoorbeeld voor badminton, hockey of voetbal. Alle brugklassen strijden tegen elkaar. Welke klas wordt de winnaar?

Oktober - april

Oktober

Wennen

De brugklas in vogelvlucht 43

Tot aan de herfstvakantie duurt de oriëntatieperiode van wennen en elkaar goed leren kennen. In de periode daarna gaan we meer op je cijfers letten en gaan we kijken naar welk niveau je doorstroomt in de tweede klas.

Oktober

November - januari

Activiteiten op de vrijdagmiddag

De brugklas in vogelvlucht 44

Op vrijdag kun je na school allerlei activiteiten doen; van gitaar spelen, dansen en zingen tot speksteen snijden en trampolinespringen met de springploeg.

November - januari

November

Excursie tekenen/science

De brugklas in vogelvlucht 45

Tijdens deze dag bezoeken we het Van Gogh Museum en het NEMO Science Museum. In de lessen wordt hierop voorbereid en na de excursies volgen passende opdrachten.

November

December

Schaatsdag

De brugklas in vogelvlucht 46

Op 5 december binden we traditiegetrouw de schaatsen onder en gaan we per bus naar de schaatsbaan. 

December

Januari

Science Center

De brugklas in vogelvlucht 47

We bouwen ons eigen Science Center en presenteren onze tentoonstelling aan de ouders.

Januari

Maart

Kuipspektakel

 

De brugklas in vogelvlucht 48

Inderdaad een waar spektakel. Een supergezellig feest voor alle brugklassers, ieder jaar weer in een ander jasje gegoten.

Maart

Mei

Sponsorloop

De brugklas in vogelvlucht 49

Een keer per jaar rennen alle brugklassers zoveel mogelijk rondjes voor een goed doel. Ren je mee?

Mei

Mei

Sportdag

 

De brugklas in vogelvlucht 50

 

Op de atletiekbaan van Pijnenburg gaan we los! Verspringen, sprinten, hindernisbaan, het hoort er allemaal bij.

Mei

Juni

Naar de tweede klas

De brugklas in vogelvlucht 51

Aan het eind van het eerste jaar kies je een van de volgende richtingen: mavo, havo, vwo of vwo Xtra. Natuurlijk helpen we je met het maken van deze keuze.

Juni

Ons laatste nieuws

Opmaak 1

Stichting Balans op het Griftland College

Heb jij Anas, Senne en Juul al gespot in de school? Zij zijn schooljongerenwerkers van Stichting Balans en staan klaar voor jou als je dingen …

SOMtoday_logo

Absentie melden vanaf nu via Somtoday

Absentie melden vanaf nu via Somtoday Is uw kind ziek of heeft hij/zij een medische afspraak dan meldt u uw kind absent. Voorheen kon dat …

Griftland Goes Green

Griftland Goes Green 4, 5 en 6 oktober!

Het is bijna zo ver: Griftland Goes Green! Drie dagen waarop het Griftland College met de hele school de duurzaamheid zal vieren. Tijdens deze dagen zullen …