Groep 7 en 8

Je eerste jaar in vogelvlucht

Wil je weten hoe je eerste jaar er ongeveer bij ons uitziet? Wat voor vakken je krijgt? Wat voor leuke activiteiten je gaat doen? Scroll naar beneden, dan geven we je vast een voorproefje.

Juni

Kennismaking

De brugklas in vogelvlucht 35

Je start bij ons in een mavo/havo-klas, havo/vwo-klas of een vwo Xtra-klas. Al vóór de zomervakantie maak je kennis met je mentor, de leerlingmentoren en je eigen klas. Samen helpen we je door je eerste jaar op het Griftland College.

Juni

September

Introductiedag

De brugklas in vogelvlucht 36

Op de introductiedag na de zomervakantie maak je kennis met het gebouw, de andere docenten en ontdek je hoe de school werkt. Ook krijg je je rooster op deze dag.

September

September - juli

Vakkenpakket

De brugklas in vogelvlucht 37

Je hebt een breed vakkenpakket; van talen tot wiskunde, van biologie tot geschiedenis en van science tot ICT & Media. In de mavo/havo-brugklas krijg je naast Engels en Frans in de tweede helft van het jaar ook al een uur Duits per week. Volg je vwo Xtra dan krijg je breinkunde en expertlessen, zoals sterrenkunde, Spaans en FIRST® LEGO® League.

September - juli

September - juli

Werken met iPads

De brugklas in vogelvlucht 38

Op het Griftland werken we met een Elektronische LeerOmgeving (ELO) en een digitale huiswerkagenda. Bij veel vakken werk je met een iPad. Deze koop je via school. Zo kun je goed in je eigen tempo en op je eigen niveau werken. En de lessen worden er nog uitdagender en boeiender van! Heb je wel eens een reconstructie van een moord gemaakt? Lekker online geshopt als huiswerk? Of een filmpje opgenomen en bewerkt om een nieuw einde voor een boek te schrijven? Onze leerlingen doen deze dingen in de lessen met hun iPad!

September - juli

September - juli

Differentiatie-uur

De brugklas in vogelvlucht 39

In de brugklas heb je één  uur in de week een  differentiatie-uur (behalve de vwo Xtra-klassen). Je kunt daarin extra ondersteuning krijgen voor vakken als Nederlands, Engels, Frans en wiskunde. Als je geen extra ondersteuning nodig hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor Spaans, sterrenkunde of muziek.

September - juli

September

Brugklaskamp

De brugklas in vogelvlucht 40

In de tweede week van september ga je drie dagen op brugklaskamp en leer je je klasgenoten nog beter kennen. Neem vast een voorproefje en bekijk onze video!

September

Oktober - april

Sporttoco

De brugklas in vogelvlucht 41

Er zijn zes toernooien waaraan je deel kunt nemen. Kies bijvoorbeeld voor badminton, hockey of voetbal. Alle brugklassen strijden tegen elkaar. Welke klas wordt de winnaar?

Oktober - april

Oktober

Wennen

De brugklas in vogelvlucht 42

Tot aan de herfstvakantie duurt de oriëntatieperiode waarin je de ruimte krijgt om te wennen aan de vakken, het leren en de toetsen. In de periode daarna gaan we meer op je cijfers letten en onderzoeken we samen met je welk niveau het meest passend voor je is in de tweede klas.

Oktober

November - januari

Activiteiten op de vrijdagmiddag

De brugklas in vogelvlucht 43

Op vrijdag kun je na school allerlei activiteiten doen; van gitaar spelen, dansen en zingen tot speksteen snijden en video’s maken.

November - januari

November

Excursie tekenen/science

De brugklas in vogelvlucht 44

Tijdens deze dag bezoeken we het Van Gogh Museum en het NEMO Science Museum. In de lessen wordt hierop voorbereid en na de excursies volgen opdrachten in de stijl van allebei de muesa.

November

December

Schaatsdag

De brugklas in vogelvlucht 45

Op 5 december binden we traditiegetrouw de schaatsen onder en gaan we per bus naar de schaatsbaan. 

December

Januari

Science Center

De brugklas in vogelvlucht 46

We bouwen ons eigen Science Center en presenteren onze tentoonstelling aan de ouders.

Januari

Maart

Kuipspektakel

 

De brugklas in vogelvlucht 47

Inderdaad een waar spektakel. Een supergezellig feest voor alle brugklassers, ieder jaar weer in een ander jasje gegoten.

Maart

Mei

Sponsorloop

De brugklas in vogelvlucht 48

Een keer per jaar rennen alle brugklassers zoveel mogelijk rondjes voor een goed doel. Ren je mee?

Mei

Mei

Sportdag

 

De brugklas in vogelvlucht 49

 

Op de atletiekbaan van Pijnenburg gaan we los! Verspringen, sprinten, hindernisbaan, het hoort er allemaal bij.

Mei

Mei - juli

Naar de tweede klas

De brugklas in vogelvlucht 50

Aan het eind van het eerste jaar kies je een van de volgende richtingen: mavo, havo, vwo of vwo Xtra. Natuurlijk helpen we je met het maken van deze keuze.

Mei - juli

Ons laatste nieuws

iddink

Informatie over cyberaanval bij Iddink Learning Materials BV

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Hierover heeft Iddink ons na de aanval geïnformeerd. Iddink is tot vorig ...
iteam

I-Team in de prijzen met ’troostbeer Max’

Het I-Team heeft met ’troostbeer Max’ in de categorie ‘Haalbaarheid’ de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van de Raspberry Pi competitie 2024. In de ...
middelbare-scholieren-beginnen-aan-examens32972793

Inschrijven externe examentrainingen 5H en 6V

In de periodes van 29 t/m 30 april en van 1 t/m 2 mei organiseert Erasmus Education eindexamentrainingen voor de leerlingen van 5 havo en ...