Ons onderwijs

Brugklassen

We hebben drie verschillende soorten brugklassen: 

Mavo/havobrugklassen: hier wordt lesgegeven op mavo- en havoniveau. Na klas 1 stroom je door naar mavo of havo 
Havo/vwo-brugklassen: hier wordt lesgegeven op havo- en vwo-niveau. Na klas 1 stroom je door naar havo of vwo. 
Vwo-Xtra brugklas, met extra uitdagingen en expertlessen. Deze klas heeft een vervolg in klas 2 en 3 vwo-Xtra.

Een volledig overzicht van de verschillende leerroutes die je bij ons kunt volgen vind je hier. Aanmelden voor de brugklas kan via de digitale aanmeldmodule op onze website. De toelatingscommissie, bestaande uit de teamleider van de brugklas (voorzitter), de orthopedagoog en de teamondersteuners van de brugklasafdeling, bekijkt (n.a.v. jouw schooladvies en in overleg met jouw basisschool) welk onderwijsaanbod het meest bij jou past. Als je voor onze school kiest hebben we nog uitgebreid contact met jouw basisschool zodat we jou alvast leren kennen en je straks goed kunnen begeleiden. 

Van het begin van het schooljaar tot aan de herfstvakantie besteden we veel aandacht aan het wennen aan je nieuwe omgeving en aan elkaar: de school, de (nieuwe) vakken, het huiswerk en de docenten en klasgenoten. We organiseren leuke kennismakingsactiviteiten zoals het brugklaskamp en krijg je een cijfer voor je werk dan geven we niet lager dan een 3. Deze periode heet de oriëntatiefase en deze sluiten we na de herfstvakantie af met het mentorrapport.

Als je na de herfstvakantie de school beter kent, ontdek je ook wat je zelf kan en wat je nog moet leren. De docenten leren je ook beter kennen en samen bekijk je welk niveau het beste bij je past. Het onderwijs in de gecombineerde klassen, de zogeheten ‘dakpanklassen’, is zo ingericht dat een leerling zelf kan onderzoeken wat het meest passende leertraject is na de brugklas. De resultaten aan het eind van de brugklas bepalen tot welke afdeling iedere leerling toelaatbaar is.

In de brugklas word je begeleid door de mentor en twee leerlingmentoren uit de vierde klas. De mentor is de eindverantwoordelijke en de leerlingmentoren helpen mee. Mocht je extra uitdaging of ondersteuning nodig hebben dan hebben we diverse mogelijkheden om deze uitdaging/ondersteuning te geven, bijvoorbeeld tijdens het differentiatie-uur. Hierin kun je bijvoorbeeld extra oefenen met spelling of rekenen, of lesjes Spaans of sterrenkunde krijgen. Lees meer over onze begeleiding en ondersteuning op deze pagina.

De mentoren geven wekelijks mentorlessen, waaronder Kanjertraining: een serie lessen met bijbehorende oefeningen om de sfeer in de klas goed te houden (preventief) of te verbeteren (curatief). Met Kanjertraining streven we naar:
• bevordering van het vertrouwen en de veiligheid in de klas;
• versterking van de sociale vaardigheden;
• beheersing van verschillende oplossingsstrategieën bij pesten en andere conflicten;
• bewustwording van de eigenheid;
• leren om verantwoordelijkheid te nemen;
• bevordering van actief burgerschap en sociale integratie.

Ons laatste nieuws

Brugklassers Griftland College halen ruim 11000 euro op voor Make-A-Wish

Complimenten aan onze brugklasleerlingen! Met de sponsorloop haalden ze maar liefst 11.295 euro op voor Make-A-Wish Nederland. Dit mooie geldbedrag werd met een cheque symbolisch ...
Scherm­afbeelding 2024-05-06 om 08.56.41

Tinkerspace in de Soester Courant

Leuk artikel in de Soester Courant over onze Masterclass Tinkerspace. Tinkerspace is een plek waar leerlingen uit groep 8 van de basisscholen uit Soest en ...
iddink

Informatie over cyberaanval bij Iddink Learning Materials BV

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Hierover heeft Iddink ons na de aanval geïnformeerd. Iddink is tot vorig ...