Pilot Tinkerspace

De Masterclass Tinkerspace op het Griftland College is begonnen: een pilot met 21 leerlingen van verschillende basisscholen uit Soest en Soesterberg.
Tinkerspace is een plek waar begaafde kinderen ervaren dat er meer kinderen zijn die op eenzelfde manier denken en tegen dezelfde dingen aanlopen.
Wij bieden hun vanaf nu tot en met half april eenmaal per week de ruimte om uitgedaagd te worden, te groeien en natuurlijk om plezier te hebben, want leren moet leuk zijn voor iedereen!
De eerste les was een kennismakingsles. De opdracht was om op verschillende manieren met elkaar te communiceren en dingen te achterhalen van elkaar. In het begin mochten de leerlingen met elkaar praten en daarna niet meer. Hoe los je het dan op? Wie neemt de leiding? Wie heeft er een goed idee? In de lessen die hierop volgden zijn de leerlingen gestart met het bouwen van Leaphy-robots.

De kinderen hebben de vraag gekregen om na te denken over een eigen creatief ontwerp dat ze willen maken in de klas.
Hieruit zijn al leuke ideeën ontstaan en spontane, nieuwe samenwerkingen. Het is een hele leuke groep met kinderen die elkaar helpen, elkaar aanvullen en goed samenwerken.
De eerste geluiden van ouders/verzorgers, leerlingen en leerkrachten zijn enthousiast en positief.

Tinkerspace is gebaseerd op het STEM principe waarin Science, Technology, Engineering en Mathematics worden gecombineerd.
Het Tinkerspace-traject wordt begeleid door docenten en medewerkers van het Griftland College.

Pilot Tinkerspace 3

Ons laatste nieuws

Scherm­afbeelding 2024-05-06 om 08.56.41

Tinkerspace in de Soester Courant

Leuk artikel in de Soester Courant over onze Masterclass Tinkerspace. Tinkerspace is een plek waar leerlingen uit groep 8 van de basisscholen uit Soest en ...
iddink

Informatie over cyberaanval bij Iddink Learning Materials BV

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Hierover heeft Iddink ons na de aanval geïnformeerd. Iddink is tot vorig ...
iteam

I-Team in de prijzen met ’troostbeer Max’

Het I-Team heeft met ’troostbeer Max’ in de categorie ‘Haalbaarheid’ de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van de Raspberry Pi competitie 2024. In de ...