Pilot Tinkerspace

De Masterclass Tinkerspace op het Griftland College is begonnen: een pilot met 21 leerlingen van verschillende basisscholen uit Soest en Soesterberg.
Tinkerspace is een plek waar begaafde kinderen ervaren dat er meer kinderen zijn die op eenzelfde manier denken en tegen dezelfde dingen aanlopen.
Wij bieden hun vanaf nu tot en met half april eenmaal per week de ruimte om uitgedaagd te worden, te groeien en natuurlijk om plezier te hebben, want leren moet leuk zijn voor iedereen!
De eerste les was een kennismakingsles. De opdracht was om op verschillende manieren met elkaar te communiceren en dingen te achterhalen van elkaar. In het begin mochten de leerlingen met elkaar praten en daarna niet meer. Hoe los je het dan op? Wie neemt de leiding? Wie heeft er een goed idee? In de lessen die hierop volgden zijn de leerlingen gestart met het bouwen van Leaphy-robots.

De kinderen hebben de vraag gekregen om na te denken over een eigen creatief ontwerp dat ze willen maken in de klas.
Hieruit zijn al leuke ideeën ontstaan en spontane, nieuwe samenwerkingen. Het is een hele leuke groep met kinderen die elkaar helpen, elkaar aanvullen en goed samenwerken.
De eerste geluiden van ouders/verzorgers, leerlingen en leerkrachten zijn enthousiast en positief.

Tinkerspace is gebaseerd op het STEM principe waarin Science, Technology, Engineering en Mathematics worden gecombineerd.
Het Tinkerspace-traject wordt begeleid door docenten en medewerkers van het Griftland College.

Pilot Tinkerspace 3

Ons laatste nieuws

Logo en datum

Nacht van de Vluchteling

Het Griftland College kiest elke vier jaar een groot goed doel waarvoor het hele jaar geld ingezameld wordt. Dit keer doen we mee met de …

_MP_3861

45-minutenrooster 3, 9 en 21 februari

In februari hebben we drie dagen een 45-minutenrooster in verband met opbouwen voor de open dag en teamvergaderingen. Let op als je het eerste (of …

vacature

Nieuwe vacatures

Per direct zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s voor verschillende functies: Docent lichamelijke opvoeding Docent Nederlands Alle informatie over de vacatures is hier te …