Nieuws, boeken bestellen, iPads en introdagen

Nieuws, boeken bestellen, iPads en introdagen 3

Vrijdag begint de officiële zomervakantie. Deze laatste schoolweek staat nog in het teken van boeken inleveren (gisteren, maandag 3 juli), diploma-uitreikingen en het ophalen van het rapport (vrijdag 7 juli). Voor enkele 4 havoleerlingen start deze week de zomerschool, waarmee zij hopelijk toch nog kunnen overgaan naar 5 havo. We verwelkomen alle leerlingen weer op woensdag 23 augustus.
Via dit bericht nog een paar onderwerpen waarover we jullie willen informeren en uiteraard wensen we iedereen via deze weg een heel fijne vakantie toe. Leerlingen en ouders/verzorgers voor wie afgelopen schooljaar het laatste was, wensen wij al het goeds en veel succes toe in de toekomst!

Met vriendelijke groet,

Namens het gehele team,
Kees Versteeg, rector
Karel Hermans, plaatsvervangend rector


Introductiedagen 23-24 augustus
Op woensdag 23 en donderdag 24 augustus starten alle leerlingen het schooljaar met twee introductiedagen.
De maandag en dinsdag ervoor zijn de leerlingen nog vrij. Door tijd te nemen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en de overstap van de zomervakantie naar het schoolse leven, denken we de leerlingen met een goed gevoel het schooljaar te kunnen laten starten, waardoor we ze uiteindelijk ook beter ‘bij de les’ kunnen houden. Tijdens de introductiedagen is ook de schoolfotograaf aanwezig om schoolfoto’s te nemen van alle leerlingen en hun klassen.
In week 33, de week van maandag 14 augustus, zal via mail en/of de site het programma per klas kenbaar gemaakt worden. Houd de mail en onze site dus in de gaten.


Schoolboeken en ontvangst iPads nieuwe leerlingen
Met ingang van volgend schooljaar zullen wij geen gebruik meer maken van de diensten van Iddink, jarenlang onze leverancier van de schoolboeken. De nieuwe distributeur is Osinga de Jong, zij zullen alle leerlingen/ouders/verzorgers deze week een mail sturen met daarin de bestelinstructies.

De brugklassen nemen tijdens de introductiedagen hun iPads in ontvangst en krijgen aansluitend twee uur les in hoe het roosterprogramma Zermelo en de digitale leeromgeving SOM te gebruiken. Met leerlingen uit klas 2 en hoger die een iPad besteld hebben, wordt persoonlijk contact opgenomen om een afspraak te maken om de iPad in ontvangst te nemen.


Gevonden voorwerpen
Bij de gevonden voorwerpen liggen nog veel spullen, van kleding tot sleutels, en van broodtrommels tot bidons. Er liggen ook heel veel sieraden bij.
Wilt u uw zoon/dochter erop wijzen om deze week een kijkje te nemen als hij/zij of uzelf al een tijdje iets kwijt bent? Daarna gaan de spullen naar een goed doel.


Afscheid ouderportaal
Met ingang van schooljaar 2023/2024 zullen we geen gebruik meer maken van het ouderportaal, maar alleen nog van het leerling-informatiesysteem Somtoday. Zodra leerlingen starten op onze school ontvangt u als ouder/verzorger een inlogcode waarmee u toegang krijgt tot zowel de webversie als de app Somtoday.

Ons laatste nieuws

Scherm­afbeelding 2023-09-18 om 10.28.07

Uitnodiging Inspiratieavond – “Help, mijn kind zit de hele dag achter een scherm!

Uitnodiging Inspiratieavond SWV de Eem – dinsdag 3 oktober 2023 “Help, mijn kind zit de hele dag achter een scherm!” Gamen is de nummer 1 …

Scherm­afbeelding 2023-08-30 om 10.46.27

Telefoon in kluisje

Vanaf 1 januari 2024 worden mobiele telefoons landelijk verboden in de klas. Het Griftland College kiest ervoor om met de start van het schooljaar 23-24 …

welcome-back-to-school-poster-vector-16377073

Introductierooster

De zomervakantie is bijna voorbij. We kijken ernaar uit iedereen weer op school te zien en verwelkomen alle nieuwe leerlingen. Het nieuwe schooljaar starten we …