Nacht van de Vluchteling

Nacht van de Vluchteling 3

Het Griftland College kiest elke vier jaar een groot goed doel waarvoor het hele jaar geld ingezameld wordt. Dit keer doen we mee met de Nacht van de Vluchteling, georganiseerd door Stichting Vluchteling.

De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waarbij duizenden deelnemers samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen op de vlucht. Het is een bijzondere nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en mooie ontmoetingen.

Wereldwijd zijn zo’n 100 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Stichting Vluchteling biedt hulp aan vluchtelingen en ontheemden overal ter wereld. Bij acute nood zorgen ze voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

We zijn als school enthousiast om hieraan mee te doen, natuurlijk omdat het nodig is dat dit soort acties er zijn, maar ook en vooral omdat veel leerlingen en personeelsleden actief mee kunnen doen. Bij voorgaande evenementen waar wij als school aan meededen, zoals Alpe d’HuZes, Roparun en Holland4ALS is gebleken dat het een ervaring is die je nooit zult vergeten.

Als jij ook enthousiast bent en mee wil doen, moet je je laten sponsoren voor ten minste 50 euro (meer mag natuurlijk altijd). Je krijgt dan binnenkort via Teams meer informatie over het aanmaken van je eigen actiepagina, daarna kan het werven van sponsoren beginnen.
De loop zelf is op zaterdag 17 – zondag 18 juni. Je kan je inschrijven voor de avondloop van 20 km, de nachtloop van 40 km of de duo-nachtloop van 20 km elk. De nachtloop is van Amersfoort naar Utrecht en de avondloop is rondom Amersfoort. We verwachten wel dat je goed getraind bent. Vanuit school zijn er twee trainingsdagen georganiseerd. Als je mee wil lopen, moet je aan deze trainingen verplicht meedoen. De trainingen zijn op:

– Woensdag 5 april vanaf 15.00 uur – 15 km lopen vanuit school;
– Zondag 16 april: 13.30 uur gezamenlijk eten op school, 15.00 uur lopen (15 km voor de 20-km loop, en 30 km voor de 40-km loop) vanuit school.

Daarnaast is het goed om te weten dat je zelf verantwoordelijk bent voor het vervoer van en naar de start- en finishplaats. Op dit moment is de route nog niet bekend. Zodra wij hier meer over weten zullen we dit via Teams communiceren.

Natuurlijk wil je je na het lezen van deze brief opgeven! Je kan je nu officieel (met toestemming van je ouder(s)/verzorger(s)) inschrijven, door via deze link het formulier in te vullen: https://forms.office.com/e/LAyp3GHKCE

Voor meer informatie kan je kijken op www.nachtvandevluchteling.nl of www.vluchteling.nl.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je deze stellen aan Johan van Dam (kamer 5a).

Ons laatste nieuws

Logo en datum

Nacht van de Vluchteling

Het Griftland College kiest elke vier jaar een groot goed doel waarvoor het hele jaar geld ingezameld wordt. Dit keer doen we mee met de …

_MP_3861

45-minutenrooster 3, 9 en 21 februari

In februari hebben we drie dagen een 45-minutenrooster in verband met opbouwen voor de open dag en teamvergaderingen. Let op als je het eerste (of …

vacature

Nieuwe vacatures

Per direct zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s voor verschillende functies: Docent lichamelijke opvoeding Docent Nederlands Alle informatie over de vacatures is hier te …