Nacht van de Vluchteling

Nacht van de Vluchteling 3

Het Griftland College kiest elke vier jaar een groot goed doel waarvoor het hele jaar geld ingezameld wordt. Dit keer doen we mee met de Nacht van de Vluchteling, georganiseerd door Stichting Vluchteling.

De Nacht van de Vluchteling is een wandeltocht waarbij duizenden deelnemers samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen op de vlucht. Het is een bijzondere nacht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en mooie ontmoetingen.

Wereldwijd zijn zo’n 100 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Stichting Vluchteling biedt hulp aan vluchtelingen en ontheemden overal ter wereld. Bij acute nood zorgen ze voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

We zijn als school enthousiast om hieraan mee te doen, natuurlijk omdat het nodig is dat dit soort acties er zijn, maar ook en vooral omdat veel leerlingen en personeelsleden actief mee kunnen doen.
Het personeelscabaret was een daverend succes en de opbrengst hiervan gaat ook naar de Stichting Vluchteling, maar liefst € 1845,= zal overgemaakt worden!

Inmiddels is een grote groep medewerkers en leerlingen aan het trainen voor de Nacht van de Vluchteling, ze hebben al heel wat ‘oefenkilometers’ achter de rug en hopen op voldoende sponsoren! Wilt u de deelnemers óf het team te sponsoren, graag zelfs!
Via deze link is dat mogelijk: https://www.nachtvandevluchteling.nl/donate/choose
Natuurlijk houden wij via de site iedereen op de hoogte over dit evenement!

Voor meer informatie kan je kijken op www.nachtvandevluchteling.nl of www.vluchteling.nl.

Ons laatste nieuws

_MP_9977

Dinsdag 30 mei: 45-minutenrooster

Dinsdag 30 mei de hele dag 45-minutenrooster! Dit in verband met mentorenvergaderingen,  Let op: als je het eerste (of eerste en tweede) uur vrij bent, …

strand

Werkweken

De werkweken voor 3M, 4H en 5V zijn voorbij en zo ook de projectweek voor de onderbouw. De onderbouw heeft projectweek met allerlei uitjes en …

keep-calm-and-héél-veel-succes-met-je-examens

SUCCES!

Vandaag is voor de meeste leerlingen het examen begonnen. Wij wensen jullie héél veel succes, zet ‘m op!!