Bouw op het Griftland

Het ontwerp van binnen

De centrale hal vormt de ontmoetingsplek binnen de school. De entrees van de andere gebouwen komen hierop uit en een tribunetrap verbindt alle verdiepingen met elkaar. In de hal kunnen leerlingen pauze houden maar ook studeren. De hal kan ook ingezet worden als tentoonstellingsruimte en voor bijeenkomsten.

De twee gebouwen rechts worden gebruikt voor sport en bewegen. De theateraula biedt biedt zowel een aula- als een theaterfunctie. Hier kan geluncht worden en er kunnen lessen en colleges gegeven worden. Door het podium, het tribunedeel en het balkon is deze ruimte ook een theaterzaal en een ideale bijeenkomstruimte voor bijvoorbeeld informatieavonden.  

Tegenover de theateraula ligt een twee lagen tellend gebouw. Op de begane grond bevindt zich het kunstdomein met de creatieve vakken zoals tekenen, handvaardigheid en muziek. De tweede laag is voor de bètavakken, een mooi domein met practicumlokalen en groot bètalab.

De middelste twee gebouwen zijn drie lagen hoog. Op de begane grond komt het brugklasdomein, de receptie, de zorgruimtes, de personeelskamer en het ICT-domein. De eerste verdieping is voor de mavo en havo/vwo-onderbouw, de tweede verdieping voor de bovenbouw. Op deze verdieping bevinden zich tevens een collegezaal, bibliotheek en talenlab.

Ontwerp van binnen 3