Blended learning met BYOD

Blended learning met BYOD

Geschreven op 24-08-2018
Mandy Struis


Alle brugklassers zullen komend jaar bij verschillende vakken met een laptop werken. Dit noemen wij Bring Your Own Device.

25% van hun totale lestijd, gebruiken zij de laptop ter ondersteuning. 

Het geven van feedback wordt door de inzet van digitale middelen beter en efficiënter. Ook kan ‘onderwijs op maat’ makkelijker geboden worden.

Hoofddoel is te komen tot goed, eigentijds onderwijs voor leerlingen, dat past bij hun leefwereld en hen voorbereidt op de maatschappij van morgen. Wij zien dat de samenleving van het onderwijs vraagt om mee te gaan in een in rap tempo meer digitaal georiënteerde wereld. Vaste computers raken uit, mobiele apparaten zijn steeds meer het uitgangspunt. Leerlingen doen al veel op hun smartphone, bekijken hun huiswerk en cijfers, appen en e-mailen. Ook steeds meer lesmateriaal wordt online beschikbaar. Daarbij gaat het niet om boeken achter glas, maar om nieuwe toepassingen die het onderwijs in staat stellen om de lessen gevarieerder, boeiender en interactiever te maken. Daarnaast is het mogelijk leerlingen veel beter te volgen via de onlinemethodes en daardoor kunnen de leerlingen veel meer onderwijs op maat verwachten. 

Hoe?

We raden ouders en leerlingen sterk aan om een laptop te nemen via The Rent Company B.V..  De laptop is dan verzekerd tegen schade en diefstal en met deze laptop zijn de docenten en de ICT-helpdesk vertrouwd. Op het moment dat iets niet werkt, kunnen zij altijd helpen. Bovendien krijgen leerlingen een leenlaptop op het moment dat er sprake is van groter onderhoud. De huur is voor een periode van 48 maanden en de huurkosten van ca. € 15,- per maand zullen door de ouders betaald dienen te worden. Bij deze huurprijs zijn een service- en verzekeringspakket en een stevige laptophoes inbegrepen. Na afloop van de huurtermijn heeft u de keuze om de laptop over te nemen tegen de borgsom (50 euro). Mocht u toch kiezen voor een eigen device, dan wordt het ingewikkelder om in het onderhoud te voorzien en komt dat voor uw eigen rekening. 


Informatie/presentatie over Blended Learning zoals getoond tijdens de bijeenkomst voor nieuwe ouders over Blended learning op maandag 2 juli 2018.