En de teller loopt nog ......

En de teller loopt nog ......21 mei 2019
zondag 19 mei, was er weer een flinke trainingsdag van Team Griftland voor Holland4ALS: kanoën, fietsen en een hardlooptraining stonden op het programma.
De conditie stijgt, de teamspirit ook. Het besef dat het over iets minder dan twee weken gaat gebeuren wordt groter.
Kijk eens op de site van Holland4ALS naar alle 41 deelnemers van Team Griftland  en steun ze, samen gaan we voor een prachtig resultaat! 
Met dank aan de Kleine Melm voor het ter beschikking stellen van hun accommodatie!
  


maart 2019
€25.000,=  de voorlopige opbrengst van onze actiedag GEENLES4ALS op 20 maart!
En er moeten nog bedragen van vier klassen binnenkomen! Ongelofelijk, wat een bedrag, dat we zó veel zouden ophalen met challenges als Cool4ALS, Kaal4ALS, Run4ALS, Swim4ALS, 0%4ALS, Skippy4ALS, sportprestaties, het spookhuis, slagroomsponzen gooien, lekkernijen bakken, en gisteren nog Games4ALS, hadden we niet durven dromen.
Zoooo trots op alle leerlingen, medewerkers, ouders en iedereen die geholpen en gedoneerd heeft...
En de teller loopt nog, de opbrengst van het personeelscabaret moet nog komen, diverse sponsorbedragen, individuele donaties, etc. Go go go, Holland4ALS team Griftland! https://holland4als.zoalsjan.nl/teampage/griftland-college #griftland #holland4als #lekkerbeginvandevakantie #geenles4als #steunteamgriftland
 


Woensdagmiddag 20 maart stond het Griftland College bol van leuke, gekke, sportieve, spannende en uitdagende activiteiten. Van een ijsbad tot een levend spookhuis. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor Holland4ALS. De actiemiddag werd druk bezocht en was een daverend succes.

Alle leerlingen van het Griftland College waren gevraagd mee te doen aan een zelf te kiezen challenge, waarbij ze door middel van sponsoring zoveel mogelijk geld moesten ophalen voor Holland4ALS. De mogelijkheden waren zeer divers. Wouter (16) uit 4 mavo koos voor Cool4ALS, een uitdaging waarbij hij samen met 64 andere leerlingen een ijsbad indook, om daar vervolgens onder begeleiding 1 minuut lang in te zitten. Hiervoor zijn wekenlang koud douchen en een training in een ijskoud bad aan voorafgegaan. Een topprestatie. Wouter: “Ik zag in een video een voetballer die door ALS steeds minder kon. Dat greep mij enorm aan. Bij het kiezen van de challenge koos ik daarom direct voor het grote werk!” Ook Mijke (15) uit 4 havo koos voor een stoere uitdaging en schreef zich in voor Kaal4ALS. Haar blonde lokken vlogen er binnen een paar minuten af. “Ik wilde iets unieks doen en koos ervoor om mij kaal te laten scheren.” In haar hand rest haar staart. “Het liefst gebruik ik deze voor een pruik, maar dat is denk ik net te weinig haar”. Vier leerlingen en een docent raakten op deze middag hun haardos kwijt. Naast deze twee challenges waren er leerlingen die gesponsord werden om in 12 minuten zoveel mogelijk baantjes te zwemmen, rondjes te rennen of zelfs al skippyballend het veld rond te springen. Ook met een piepjestest, hooghouden, touw hangen en touwtje springen kon sponsorgeld opgehaald worden.

Niet alle leerlingen zijn nu klaar met hun uitdaging. Als je je ingeschreven hebt voor 0%ALS, dan mag je een maand lang iets niet doen. Dat zal voor sommigen een behoorlijke prestatie zijn. Want wat als je verslaafd bent aan hagelslag en dit een maand niet mag eten? Hind (14) uit de brugklas: “Ik at iedere dag hagelslag. Ik ben nu een paar weken op weg. Het was even wennen, maar ik ga het wel volhouden!”

Naast challenges haalde het Griftland geld op door activiteiten te organiseren waaraan je tegen een kleine vergoeding deel kon nemen. Zo moest je stalen zenuwen hebben voor het levende spookhuis, een tot een donker gangenstelsel omgetoverd lokaal, door leerlingen zelf gemaakt. Op iedere hoek werd je verrast door spoken, vampiers en geesten. Docenten leenden zich voor het hilarische slagroomsponzenspel en werden meerdere malen goed geraakt.

De opbrengst van deze middag wordt uiterlijk 18 april verwacht, omdat sommige challenges nog lopen. Maar gezien de animo van leerlingen en ouders heeft het Griftland goede hoop dat het een mooie bijdrage voor Holland4ALS zal zijn.
 


Meerdere activiteiten voor Holland4ALS

GEENLES4ALS is onderdeel van een breed scala aan activiteiten die het Griftland College dit schooljaar organiseert of waaraan het Griftland deelneemt om minimaal 25.000 euro op te halen voor Holland4ALS. In oktober is er al een deel opgehaald door de leerlingen van de tweede klassen en op 8 maart door medewerkers tijdens een spelletjesmiddag. Op donderdag 11 en vrijdag 12 april vindt er personeelscabaret plaats, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Holland4ALS. De finale activiteit is de deelname aan de 24-uurs estafette Holland4ALS op donderdag 30 en vrijdag 31 mei. Met een team van maar liefst 38 man, medewerkers en leerlingen, wordt er hard getraind om straks al zwemmend, fietsend, hardlopend en kanoënd 330 kilometer af te leggen in 24 uur van Groningen naar Soest. Het Griftland Holland4ALS-team is te volgen op https://holland4als.zoalsjan.nl/teampage/griftland-college

In oktober is er al een deel opgehaald door leerlingen van de tweede klassen, op 8 maart door de medewerkers tijdens een spelletjesmiddag en 22 maart vond de actiedag GEENLES4ALS plaats. Op donderdag 11 en vrijdag 12 april is er een personeelscabaret, waar ouders, leerlingen en werknemers voor uitgenodigd zijn.