GRIFTLAND4ALS

GRIFTLAND4ALSHet Griftland College vindt het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Eens in de 4 jaar zet de hele school zich gedurende een schooljaar in voor een goed doel. In 2011 was dit Stichting Alpe d'HuZes en in 2015 Stichting Roparun.
Dit jaar Holland4ALS, een mooi initiatief dicht in de buurt. Het Griftland College organiseert en doet mee aan een breed scala aan activiteiten om minimaal 25.000 euro op te halen voor Holland4ALS.

In oktober is er al een deel opgehaald door de leerlingen van de tweede klassen en op 8 maart door medewerkers tijdens een spelletjesmiddag. Op donderdag 11 en vrijdag 12 april vindt er personeelscabaret plaats.

De finale activiteit is de deelname aan de 24-uursestafette Holland4ALS op donderdag 30 mei. Met een team van maar liefst 38 man, medewerkers en leerlingen, wordt er hard getraind om straks al zwemmend, fietsend, hardlopend en kanoënd 330 kilometer af te leggen in 24 uur. Donaties zijn welkom!

Op onze teampagina op Holland4ALS kan je volgen hoe het hele team ervoor staat, doneren mag altijd: https://holland4als.zoalsjan.nl/teampage/griftland-college

Wilt u het Griftland team sponsoren, stuurt u dan een mail naar sponsoring@griftland.nl en u ontvangt van ons de mogelijkheden.

 


 IJSKOUDE CHALLENGE

Vrijdag 8 maart trotseerden 65 leerlingen van het Griftland College de ijzige kou van een koudwaterbad van 5 graden celsius. Zij oefenden voor de Cool4ALS-challenge, die woensdag 20 maart plaatsvindt tijdens de actiemiddag GEENLES4ALS op het Griftland College. Deze middag hebben alle leerlingen vrij om mee te doen aan diverse uitdagingen, waaronder Cool4ALS, Kaal4ALS, een levend spookhuis en een taartengooi-actie, lees meer ... 


OEFENEN VOOR DE 24-UURSESTAFETTE - 30 en 31 mei 2019!

Onder leiding van teamcaptains Jasper Gaasenbeek en Menno Streefkerk, fietst, zwemt, rent en kanoot dit team zich warm om donderdag 30 mei up and running aan de start in Groningen te verschijnen. Zondag 3 maart was de eerste gezamenlijke training. Met maar liefst 38 man, medewerkers en leerlingen, zal er de komende weken hard getraind worden op de specifieke onderdelen.

Een aantal deelnemers zal straks de complete route afleggen en achtereenvolgens zwemmen, fietsen, hardlopen en kanoën, in totaal 330 kilometer in 24 uur.
Ze worden bijgestaan door zogeheten buddy’s. De buddy’s spreken de deelnemers moed in en helpen hen fysiek bij de verschillende onderdelen, lees meer ...