Teams Griftland Holland4ALS -hardlopen & fietsen

Teams Griftland Holland4ALS -hardlopen & fietsenTrainingsschema’s, gezamenlijke trainingen en zelfs een trainingsweekend. Team Griftland College bereidt zich voor op Holland4ALS, een sportevenement van Stichting Zoalsjan met als doel om geld in te zamelen waarmee hulpmiddelen voor ALS-patiënten kunnen worden aangeschaft. Onder leiding van teamcaptains Jasper Gaasenbeek en Menno Streefkerk, fietst, zwemt, rent en kanoot dit team zich warm om donderdag 30 mei up and running aan de start in Groningen te verschijnen. Zondag 3 maart was de eerste gezamenlijke training.

Het Griftland College heeft zich als eerste school ooit met een team ingeschreven voor het grote sportevenement Holland4ALS. Om beslagen ten ijs te komen en het teamgevoel te versterken is het team zondag 3 maart begonnen aan hun eerste gezamenlijke training. Met maar liefst 38 man, medewerkers en leerlingen, zal er de komende weken hard getraind worden op de specifieke onderdelen. Tijdens deze eerste training is 1/8ste triathlon afgelegd: er is 50 km gefietst, 750 m gezwommen en 7,5 km hardgelopen. Een aantal deelnemers zal straks de complete route afleggen en achtereenvolgens zwemmen, fietsen, hardlopen en kanoën, in totaal 330 kilometer in 24 uur. Ze worden bijgestaan door zogeheten buddy’s. De buddy’s spreken de deelnemers moed in en helpen hen fysiek bij de verschillende onderdelen.

Het doel is om minimaal 25.000 euro op te halen voor Holland4ALS. In oktober is er al een deel opgehaald door de leerlingen van de tweede klassen, die zich jaarlijks enorm inspannen om tijdens een actiedag klusjes te verrichten en spullen te verkopen voor een goed doel. Dit jaar was dat natuurlijk Holland4ALS. Streefkerk: “We zitten nu op ruim 60% van het streefbedrag. De sponsorgelden en donaties blijven binnenkomen. We hopen uiteraard zoveel mogelijk geld op te halen voor dit vreselijk belangrijke doel”.

Het Griftland College vindt het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Eens in de 4 jaar zet de hele school zich gedurende een schooljaar in voor een goed doel. In 2011 was dit Stichting Alpe d'HuZes en in 2015 Stichting Roparun. Dit jaar dus Holland4ALS, een mooi initiatief dicht in de buurt. Gaasenbeek: “Je ziet dat deze triathlon bij iedereen enorm leeft, iedereen vindt het doel erg belangrijk. Als teamcoach en buddy hardlopen draag ik graag mijn steentje hieraan bij!”

Voor meer informatie over alle activiteiten van het Griftland in het kader van Holland4ALS volg de school op social media of kijk op www.griftland.nl of op de donatiepagina https://holland4als.zoalsjan.nl/teampage/griftland-college.