IJskoude challenge voor leerlingen Griftland College

IJskoude challenge voor leerlingen Griftland CollegeLeerlingen van het Griftland College bereiden zich voor op een ijskoude challenge

65 LEERLINGEN GRIFTLAND COLLEGE DUIKEN IJSKOUD BAD IN VOOR HOLLAND4ALS

Afgelopen vrijdag trotseerden 65 leerlingen van het Griftland College de ijzige kou van een koudwaterbad van 5 graden celsius. Zij oefenden voor de Cool4ALS-challenge, die woensdag 20 maart plaats zal vinden tijdens de actiemiddag GEENLES4ALS op het Griftland College. In de middag hebben alle leerlingen vrij om mee te doen aan diverse uitdagingen, waaronder Cool4ALS, Kaal4ALS, een levend spookhuis en een taartengooi-actie. Zij halen hiermee geld op voor Holland4ALS. Het Griftland wil dit schooljaar zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Zoalsjan, met als klapper op de vuurpijl de deelname aan de triathlon Holland4ALS op donderdag 30 mei.

Tijdens de Cool4ALS-challenge zullen de leerlingen 1 minuut lang in een ijsbad zitten. Zij worden hiervoor gesponsord en hopen hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Gezien de heftigheid van deze uitdaging kon alleen de bovenbouw zich hierop inschrijven. Om zich optimaal voor te bereiden zullen de leerlingen de komende twee weken koud (af)douchen en ondergingen zij vrijdag een Adem & Koude training bij Lijf & Visie, onder leiding van Edwin de Haas en Bart Eigenhuis. Tijdens de training werd er een kort informatief filmpje vertoond, gemaakt door twee havo-leerlingen. Daarna gingen de leerlingen aan de slag. Door middel van ontspannings- en ademhalingsoefeningen hielden deze kanjers het vol om 1 minuut lang in het ijskoude bad van 5 graden te zitten.  Ze gingen zelfs nog even kopje onder. De leerlingen waren zeer enthousiast na afloop. De training was een groot succes en geeft veel vertrouwen in de mega coole challenge van 20 maart aanstaande. Meer weten over hoe je het Griftland College kun steunen bij hun acties voor Holland4ALS? Kijk op https://holland4als.zoalsjan.nl/teampage/griftland-college.